Cum şi-au arborat ucrainenii steagul pe Insula Şerpilor FOTO VIDEO

Cum şi-au arborat ucrainenii steagul pe Insula Şerpilor FOTO VIDEO

Importanţa acestei stânci situată la 45 de kilometri de ţărmul României a fost accentuată şi de faptul că a fost atacată şi capturată de Flota Mării Negre a Rusiei din prima zi a războiului.

Imaginile au fost realizate de un militar ucrainean şi publicate pe Twitter de un înalt oficial al Ministerului ucrainean de Interne.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a ucis militari ucraineni care încercau să ridice steagul Ucrainei pe Insula Şerpilor, recent recuperată de Kiev.

„Pe fundalul eşecurilor militare şi al unei retrageri masive a trupelor ucrainene în Donbas, în noaptea de 7 iulie, regimul de la Kiev a încercat să arboreze simbolic steagul pe Insula Şerpilor. În jurul orei 5 dimineaţa, mai mulţi militari ucraineni au ajuns pe insulă cu o barcă cu motor şi au făcut poze cu steagul. Aeronava Forţelor Aerospaţiale Ruse a lansat imediat o lovitură cu rachete de înaltă precizie către Insula Şerpilor, în urma căreia o parte din personalul militar ucrainean a fost distrus. Supravieţuitorii au fugit în direcţia satului Primorskoye din regiunea Odesa”, se arată în buletinul informativ zilnic al ruşilor.

Potrivit The Guardian , informaţiile prezentate de Rusia nu au putut fi verificate în mod independent, deşi autorităţile din Odesa au confirmat anterior că insula a fost bombardată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”