Cum te avansează PSD? Ceri demisia lui Kovesi, mă-ta a fost mâna dreaptă a lui Dogaru și ești, obligatoriu, prieten cu cel puțin un infractor!

Cum te avansează PSD? Ceri demisia lui Kovesi, mă-ta a fost mâna dreaptă a lui Dogaru și ești, obligatoriu, prieten cu cel puțin un infractor!

Cum te avansează PSD? Ceri demisia lui Kovesi, mă-ta a fost mâna dreaptă a lui Dogaru și ești, obligatoriu, prieten cu cel puțin un infractor! Ce ar trebui să facă un tânăr avocat de 28 de ani, fără experienţă în diplomaţie, precum Cristian Winzer, ca să fie promovat secretar de stat pentru afaceri europene în MAE şi să gestioneze problematica MCV (mecanismul de verificare şi cooperare, adică instrumentul de control al UE privind reforma Justiţiei din România)?, scrie  România Curată .

“CV” de secretar de stat la MAE

În primul rând să fie din PSD sau din structurile lor de tineret cum este PES Activists, adică partidul socialiştilor europeni, “stânga europeană”. Oganizaţia este condusă de Victor Negrescu, actualul ministru delegat pentru afaceri europene şi vicepreşedinte PSD. Avocatul Cristian Winzer este vicepreşedinte al PES Acivists.

Doi. Trebuie să fie omul cuiva. În acest caz, avocatul Winzer este mâna dreaptă a vicepreşedintelui PSD, Victor Negrescu, o tânără speranţă pesedistă, fost europarlamentar. Tatăl lui Negrescu a fost diplomat şi consul al României la Bruxelles.

Trei. Trebuie să fie băiatul cuiva. Cristian Winzer este fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, auditor la Curtea de Conturi. Winzer senior a fost prins copiind la un concurs privind ocuparea unui post de director la Curtea de Conturi. 

În 2013, la Curtea de Conturi lucra şi sora lui Cristian Winzer, Rebeca Andra Winzer, pe un post de consilier. Mama secretarului de stat din MAE se numeşte Anişoara Winzer, a fost cadru militar şi mâna dreaptă a colonelului Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, cel care a propus desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS.

Ce mai contează nişte bile negre

E neclar dacă să ceri demiterea şefei DNA este e o condiţie pentru tinerii pesedişti, însă este un fapt în cazul tânărului Winzer. Şi ce mai contează acest lucu când ai un asemenea „CV” precum avocatul nostru. Ajungi direct secretar de stat pentru MCV! Vezi câteva dintre postările anti-Kovesi ale lui Winzer de pe reţelele de socializare şi cele în care îşi declară admiraţia faţă de fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupţie.

Amic cu un infractor condamnat

Şi în plus, la un asemenea CV, ce mai contează că eşti amic cu un infractor condamnat de Justiţie şi anchetat în alte dosare. Secretarul de stat din MAE Cristian Winzer este prieten cu Ciprian Amuza, vicepreşedinte al PES Activists Dâmboviţa. Vezi foto mai jos cu cei doi la evenimente private cum ar fi nunţi sau botezuri, nu la reuniuni de partid.

În 2015, Amuza a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe biologice. 

Potrivit presei locale, în 2007, Amuza a primit o condamnare cu suspendare şi pentru ucidere din culpă. El era la volan când s-a produs accidentul care a dus la moartea fiului fostului preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea. A fost condamnat de Judecătoria Sinaia, Tribunalul Prahova şi Curtea de apel Ploieşti.

În plus, Amuza este anchetat de Parchetul Judecătoriei Târgovişte la sesizarea Porsche Leasing. “Dosarul penal 1338/P/2013 nu a fost soluţionat, acesta se află în lucru la organele de poliţie, sub supravegherea procurorului”, a transmis la sfârşitul lunii august purtătorul de cuvânt al PJ Târgovişte, Viorel Oprea, la solicitarea României Curate.

 Şi în fine, la un asemenea CV şi proptele, ce mai contează că tânărul Winzer a fost prins în club făcând semne obscene. 

Ce spune Winzer

Cristian Winzer a reacţionat pe reţelele de socializare la acuzaţiile aduse în presă.

“Demnitatea de secretar de stat în MAE nu presupune existența prealabilă a unei experienţe sau expertize profesionale în domeniul diplomatic. NU este necesar deci să fii şi diplomat. Celor care îşi fac astfel griji că diplomaţia românească a ajuns pe mâinile mele atât de nepricepute, le spun doar, cu preţuire, că diplomaţia este şi va rămâne în gestiunea directă a diplomaţilor de înaltă anvergură pe care MAE i-a avut şi pe care îi are.

(…) În exercitarea atribuţiilor profesionale de secretar de stat în cadrul MAE (…) gestionez aspectele care ţin de relaţiile interinstituţionale şi problematici juridice. Şi da, sunt calificat profesional pentru acest mandat, având o experienţă de peste 7 ani în domeniul juridic la nivel înalt (…)

Recunosc: nu am studii internaţionale, nu sunt expert internaţional şi nu sunt nici măcar doctorand (…)

Spre oroarea şi indignarea profundă a unora şi altora, chiar îl prețuiesc pe Adrian Năstase. Am interacţionat cu omul şi profesorul Adrian Năstase, iar împrejurarea că acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate nu cred că trebuie să îl transforme într-un paria şi cu siguranță nu mi-a schimbat opinia față de domnia sa (…)

Ca avocat specializat în proceduri specifice dreptului penal şi celui procesual penal, am avut ocazia să lucrez şi să interacţionez cu procurori de la majoritatea unităţilor Ministerului Public. Am întâlnit în acest context oameni şi profesionişti desăvârşiţi, dar şi indivizi (şi am reprezentarea în tot a ceea ce afirm!) al căror scop unic nu era respectarea legii, a drepturilor şi garanţiilor procesuale ale persoanelor acuzate de săvârşirea unor fapte prevăzute şi pedepsite de legea penală, indivizi care nu erau interesaţi de aflarea adevărului şi de justa soluţionare a cauzelor penale, ci care urmăreau doar acuzarea şi trimiterea în judecată a unor oameni. Vinovați sau nevinovaţi! Eu am numit și numesc acest comportament “abuz”.

Iar dovada indubitabilă a acestor abuzuri au fost chiar soluţiile drepte pronunţate de către instanțele de judecată, care au înţeles să administreze în mod corect, temeinic şi legal probatoriile în cauzele deduse judecăţii şi să constate, pe baza acestora, nevinovaţia unor oameni acuzaţi pe nedrept! NU am fost şi NU voi fi vreodată un adversar al legii, al adevărului şi al unităţilor Ministerului Public, care au rolul de apăra şi garanta interesul public.

NU m-am poziţionat vreodată împotriva DNA!

Am semnalat şi contestat însă ferm, de fiecare dată, în deplină cunoştinţă de cauză şi având reprezentarea directă a celor afirmate, derapaje ale procurorilor şi chiar ale procurorului-şef DNA atunci când a fost cazul.

De aici însă şi până la a fi poziţionat şi catalogat drept adversar al justiţiei şi al DNA este o diferenţă inimaginabilă! Resping total aceste elucubraţii!

Eu NU sunt “beizadeaua” nimănui! Sunt copilul părinţilor şi nepotul bunicilor mei, ai unor oameni simpli (dar enormi în acelaşi timp) care mi-au oferit tot ce aveau ei mai bun şi mai frumos (chiar şi atunci când nu aveau aproape nimic material!), care au făcut eforturi considerabile pentru a-mi oferi acces la educaţie, pentru a-mi insufla valori şi principii solide (…)”,a scris Winzer pe Facebook.






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina