Cum te poate ajuta o baie cu fulgi de ovăz. Cum o pregătești

Cum te poate ajuta o baie cu fulgi de ovăz. Cum o pregătești

Ovăzul a fost folosit ca remediu natural pentru piele de mii de ani. Băile cu ovăz coloidal pot ajuta în cazul diferitelor afecțiuni și iritații ale pielii, inclusiv mâncărimi, piele uscată, dermatită și eczeme, relatează Health.

Băile cu ovăz coloidal sunt considerate sigure. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Ovăzul este alcătuit dintr-o gamă largă de substanțe fitochimice, compuși chimici prezenți în plante. Se crede că acești compuși au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antifungice, prebiotice și antipruriginoase.

Calmează mâncărimea

Băile cu ovăz se numără printre remediile populare pentru calmarea mâncărimilor pielii cauzate de diverse afecțiuni. Acestea pot fi utile în special pentru afecțiunile care ar putea provoca apariția de vezicule .

Au efecte antiinflamatorii și antioxidante

Conform studiilor efectuate, compușii din ovăz pot ajuta în cazul inflamațiilor și acționează ca un antioxidant. Un studiu a arătat că ovăzul coloidal a redus citokinele pro-inflamatorii.

Formează o barieră protectoare

Chiar dacă nu te confrunți în prezent cu o iritație a pielii, dacă faci în mod regulat băi cu ovăz coloidal sau dacă aplici pe piele produse din fulgi de ovăz, îți poți proteja pielea de viitoarele deteriorări. Conform cercetărilor, ovăzul are proprietăți care întăresc bariera cutanată, umezesc pielea și mențin stabil pH-ul pielii.

Ajută la gestionarea dermatitei atopice

Proprietățile antipruriginoase și antiinflamatorii ale ovăzului îl fac un remediu deosebit de benefic pentru dermatita atopică, o afecțiune caracterizată prin piele roșie, mâncărimi și iritații. Mai multe studii au arătat că produsele pe bază de ovăz, inclusiv cremele și loțiunile care conțin ovăz coloidal, ajută la gestionarea acestei afecțiuni. Multe persoane cu dermatită atopică consideră, de asemenea, că băile cu fulgi de ovăz sunt calmante, iar pediatrii recomandă adesea băile cu fulgi de ovăz bebelușilor și copiilor mici care sunt predispuși la dermatită atopică și eczeme.

Sunt sigure băile cu fulgi de ovăz?

În general, băile cu ovăz sunt considerate sigure. În anul 1989, ovăzul coloidal a fost considerat ca fiind un ingredient sigur și eficient de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA).

Deși băile cu ovăz sunt, în general, sigure, există totuși câteva măsuri de precauție pe care le poți lua. Dacă îi faci copilului o astfel de baie, asigură-te că nu consumă ovăzul coloidal.

De asemenea, unele persoane pot fi alergice la ovăz. Semnele de alergie la ovăz pot include iritații ulterioare ale pielii, precum erupții cutanate sau urticarie, sau o reacție sistemică, precum tulburări digestive sau probleme respiratorii.

Cum pregătești baia cu ovăz coloidal

Începe prin a umple cada cu apă călduță, nu fierbinte. Pe măsură ce cada se umple, adaugă ovăzul coloidal. Stai în apă timp de 15-20 de minute, ulterior tamponează ușor pielea, lăsând-o puțin umedă. În final, aplică o loțiune sau cremă hidratantă fără parfum pe piele la câteva minute după baie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat