Cum va fi vremea duminică, 17 septembrie. Soare și temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor

Cum va fi vremea duminică, 17 septembrie. Soare și temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor

La începutul zilei mai plouă în sud-vest, în zonele de munte şi pe suprafeţe mai restrânse în vest, centru şi nord-vest, apoi vremea va deveni frumoasă.

În Bucureşti, duminică va predomina vremea frumoasă FOTO Shutterstock

Duminică va fi cald în aproape toată țara, cu maxime care pleacă de la 22 de grade în Transilvania și ajung la 29 de grade Celsius în Lunca Dunării.

De asemenea, în Dobrogea va fi soare, cu temperaturi de 22-24 de grade, în vreme ce în Bărăgan acestea ajuns și la 27 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, soarele își face prezența după o zi de sâmbătă ploioasă și noroasă, cu temperaturi în jur de 28 de grade. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, este răcoare la începutul zilei, dar pe parcurs se va încălzi accentuat.

La munte mai sunt înnorări şi ploi, cu maxime care ajung la 27 de grade Celsius.

La fel și în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, după-amiaza se mai adună norii şi vor fi averse pe suprafeţe restrânse. Apare şi soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile se opresc la 27 de grade.

Şi în vestul ţării, va ploua nesemnificativ, mai ales în zonele de munte. În Transilvania o să plouă mai ales pe la munte, dar ziua este caracterizată de vreme frumoasă în general. În Oltenia, o să plouă la începutul zilei, apoi cerul se va degaja treptat. Apare soarele, se încălzeşte şi la amiază vor fi 26 de grade.

Şi în sudul ţării, mai vin câteva ploi în vestul Munteniei dimineaţa.

În Bucureşti, duminică va predomina vremea frumoasă, iar temperatura maximă ajunge la 28 de grade. La noapte cerul va fi variabil şi spre dimineaţă se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius.

La munte o să plouă în Carpaţii Meridionali, în Munţii Banatului, în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar cantitatea de apă va depăşi 15-20 de litri de apă pe metru pătrat.

La mare, astăzi se anunţă perioade cu soare, dar şi înnorări şi ploi slabe. Vântul va avea intensificări trecătoare, pe parcursul zilei. Pe plajă se ating 25 de grade, iar apa mării va avea cel mult 24 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În săptămâna 18 septembrie - 25 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de nord-est și de vest a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări la sfârșitul lunii septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?