Cum va fi vremea în fiecare regiune din țară. Prognoza meteo până pe 11 decembrie

Cum va fi vremea în fiecare regiune din țară. Prognoza meteo până pe 11 decembrie

Prognoza meteo pentru această săptămână arată, pentru multe zone din țară, o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, dar și o probabilitate de precipitați în general ridicată.

Brasov FOTO Primaria Brasov

Iată cum va fi vremea în fiecare regiune, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie:

Muntenia

Până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4...5 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 1...2 grade, până la 5...6 grade.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales după sfârșitul săptămânii pe care o parcurgem.

Oltenia

Valorile termice vor crește în săptămâna 5-11 decembrie și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5...6 grade, spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 5...6 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în weekend.

Dobrogea

Săptămâna aceasta, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6...7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8...9 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în săptămâna următoare.

Banat

Până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6...7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Pe 11 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire.
Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie și în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

Crișana

În săptămâna 5-11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8...9 grade, spre 12...13 grade, iar cea a minimelor, de la 2...3 grade, până la 6...7 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne la -2...-1 grad.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie și în weekend.

Transilvania

Până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12...13 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 4 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4...5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în 8 decembrie.

Maramureș

Până spre sfârșitul săptămânii, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10...11 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 5...6 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până după weekend, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2...-1 grad.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul săptămânii, dar mai ales în data de 8 decembrie și în weekend.

Moldova

Pe parcursul săptămânii, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1...2 grade, spre 10...11 grade, iar cea a minimelor, de la -2...-1 grad, până la 4...5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire , astfel încât, la începutul săptămânii ulterioare media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne la -2...-1 grad

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul săptămânii , dar mai ales ulterior.

Cum va fi vremea la munte

Până spre sfârșitul acestei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 0...1 grad, spre medii de 5...6 grade și ale minimelor, de la -3 grade, până la 1...2 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei.

Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe aproape tot parcursul săptămânii.

Verificați aici și cum va fi vremea de sărbători !

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene