Cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare. Prognoza pentru fiecare regiune

Cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare. Prognoza pentru fiecare regiune

Estimarea ANM realizată până la data de 14 mai indică temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării, dar și perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Brașov. FOTO Ramona Turturică

Iată ce regăsim, referitor la acest weekend și la săptămâna viitoare, în estimarea realizată de ANM folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze.

Dobrogea

Valorile medii de temperatură maximă se vor apropia de 19 grade spre sfârșitul acestei săptămâni. În primele zile ale săptămânii viitoare, temperaturile diurne vor coborî spre 17 grade, apoi vor atinge 20 de grade în ultimele zile din interval. Valorile medii ale minimelor nu vor trece de 9 grade în acest weekend, apoi vor crește treptat spre 11 grade.

În această regiune, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

Muntenia

Valorile medii ale temperaturii maxime vor avea fluctuații se vor încadra între 17 și 21 de grade până la sfârșitul acestei săptămâni, iar săptămâna viitoare se vor încadra între 20 și 22 de grade. Valorile medii ale temperaturii minime se vor apropia în weekend de 9 grade.

„Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 7 mai, până atunci se vor semnala pe arii restrânse și în general slabe cantitativ”, precizează ANM

Oltenia

Valorile termice diurne vor urca de la cele 17 grade înregistrate pe 4 mai, spre 21 de grade în ultimele zile ale săptămânii în curs.

Săptămâna viitoare, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 19-21 de grade.

„Valorile termice nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade mediat regional. Ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, dar din data de 7 mai va crește probabilitatea ca acestea să fie mai extinse și mai însemnate”, precizează ANM.

Banat

În weekend și săptămâna viitoare, vremea va fi schimbătoare sub aspect termic. temperaturile vor alterna în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute fiind între 9 și 12 mai (cum sunt și în ziua de 4 mai). Noaptea nu vor fi variații semnificative. Temperaturile se vor situa în jurul mediei de 10 grade, mai scăzute urmând să fie în 5 și 6 mai.

Crește probabilitatea ca aria ploilor să se extindă, iar precipitațiile să fie mai însemnate cantitativ.

Crișana

După cele 22-24 de grade de la începutul acestei săptămâni, vremea s-a răcit până pe 4 mai, când temperaturile au coborât spre 18 grade, iar până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative, astfel că se vor menține în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori pe 5 și 6 mai și cele mai ridicate după data de 11 mai.

Vor fi ploi pe suprafețe mici și, în general, slabe cantitativ până pe 8 mai, iar ulterior va crește probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ.

Transilvania

Nu vor mai fi variații semnificativ e, astfel încât temperaturile maxime vor oscila ușor în jurul a 19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 8 grade.

„Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va crește din 7mai, iar până atunci acestea se vor semnala doar pe arii restrânse și cu precăderedupă-amiaza”, precizează ANM.

Maramureș

După fluctuațiile cu care a început prima săptămână din mai, mediile maximelor vorfi între 18 și 22 de grade. Până la finalul intervalului de prognoză, temperatura nu va mai varia semnificativ, cu maxime în jurul a 19 grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 5 și 9 grade.

Vor fi ploi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și, în general slabe cantitativ, până în data de 7 mai, apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora.

Moldova

Media temperaturii maxime va avea variații în ultimele zile ale acestei săptămâni, când se vor înregistra între 16 și 20 de grade, urmând ca săptămâna viitoare, valorile termice diurne să crească treptat de la 16 grade pe 8 mai până spre 20 de grade la finalul intervalului. Temperaturile medii nocturne se vor situa între 3 și 8 grade, cu cea mai ridicată valoare pe 7 mai.

Săptămâna viitoare, temperaturile minime medii vor fi în creștere spre 10 grade.

„Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai”, mai arată ANM.

La munte

Mediile temperaturilor maxime vor fi, la munte, între 8 și 10 grade, iar ale minimelor, între 1 și 4 grade.

„Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creșteredin 7 mai, iar până atunci acestea vor fi în general slabe și pe areale mici”, explică ANM

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...