Cum va fi vremea în weekend. Unde se anunță temperaturi de vară, ce zone sunt măturate de ploi și grindină

Cum va fi vremea în weekend. Unde se anunță temperaturi de vară, ce zone sunt măturate de ploi și grindină

România se împarte în două anotimpuri. În timp ce în Câmpia Română, vremea va fi deosebit de caldă, în vest, centru și nord se răcorește și lovesc furtunile. Meteorologii anunță ploi cu grindină, iar de sâmbătă, 10 septembrie, instabilitatea atmosferică va pune stăpânire pe mai multe regiuni.

Vremea se strică începând de sâmbătă FOTO pixabay

Maxime de 32 grade celsius

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM ), vineri, 9 septembrie, deşi în vest și în nord valorile termice vor fi uşor mai scăzute față de ziua precedentă, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii septembrie în toată ţara, iar în Câmpia Română va deveni chiar călduroasă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vest, centru, nord și nord-est unde vor fi înnorări și pe arii relativ extinse averse și descărcări electrice.

Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă însemnate și izolat vor fi căderi de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua, însă noaptea pe alocuri vor fi înnorări şi fenomene asociate instabilității atmosferice. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul teritoriului şi în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și în rest, asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 32 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse 11 şi 18 grade Celsius, mai ridicate pe litoral. Izolat, în zone joase se va semnala ceață.

În București vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16 grade Celsius.

Sâmbătă, instabilitate în majoritatea regiunilor

Conform meteorologilor, sâmbătă noaptea fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi în diminuare și restrângere ca arie. Vântul va avea intensificări în zona montană, dar local şi temporar și în timpul averselor. Valorile termice vor caracteriza o vreme caldă în sud şi sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, astfel că cele maxime se vor încadra în general între 22 și 30 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 10 şi 18 grade Celsius. Izolat, în a doua parte a nopţii, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, cerul va fi variabil, dar mai ales spre seară și noaptea vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 15 și 17 grade Celsius.

Precipitații în nordul și centrul țării

Duminică, 11 septembrie, în nordul și centrul țării, precum și la munte, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu precădere în sud și sud-est, cerul va fi temporar noros, iar averse se vor semnala pe arii mai restrânse.

Pe alocuri, ploile vor mai fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 29 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 9 şi 17 graden Celsius.

În București vremea se va menține caldă. Cerul va fi temporar noros și mai ales noaptea vor fi condiţii pentru averse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro