Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Se încălzește spectaculos, meteorologii anunță temperaturi de vară

Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Se încălzește spectaculos, meteorologii anunță temperaturi de vară

Vremea se încălzește spectaculos săptămâna viitoare, astfel că joi mercurul din termometre urcă până la 23 grade Celsius. Meteorologii spun că valorile termice, aduse de un val de căldură din nordul Africii, depășesc normalul perioadei în care ne aflăm.

Vreme deosebit de caldă săptămâna viitoare FOTO Adevărul

Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în următoarea perioadă. În ciuda temperaturile ridicate care vor fi înregistrate, va urma o nouă perioadă cu valori scăzute.

Luni, maxime de 20 grade Celsius

Luni, 20 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), citată de România TV, vremea continuă să se încălzească ușor, astfel că valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În jumătatea nordică a țării, mai ales seara și noaptea, pe arii restrânse va ploua slab. La altitudini mari, la munte, vor fi posibile precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 1 și 8 grade Celsius.

În București, temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 4-6 grade Celsius.

Precipitații mixte la munte, al altitudini mari

Marți se face și mai cald, iar valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Va ploua în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte și izolat în rest. La munte, la altitudini de peste 2000 m trecător pot fi și precipitații mixte. Maximele se vor situa între 10 și 20 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 1 și 8 grade Celsius.

În București, meteorologii anunță, la începutul nopții, ploi slabe de scurtă duată. Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice, astfel că temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 5-8 grade Celsius.

Ploi răzlețe

Miercuri va fi tot vreme frumoasă, dar în unele regiuni din centru, sud și est va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între zero și 9 grade Celsius.

În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7 grade Celsius.

Joi se face deosebit de cald

Joi, 23 martie, în cea mai mare parte a țării, vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie.

"Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vestul și nordul țării, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în nord-vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 23 grade Celsius, cu valori mai scăzute pe litoral și în deltă, iar cele minime se vor situa între 1 și 11 grade Celsius. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață", anunță ANM.

În Capitală se anunță vreme deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 6-8 grade Celsius.

În weekend se strică vremea

Începând din weekend, deși valorile termice vor marca o scădere în vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est. Meteorologii anunță local și temporar precipitații, la început în regiunile nordice, apoi și în rest.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria