Cum va fi vremea săptămăna viitoare. Unde va fi senin și în ce zone va ploua mai mult

Cum va fi vremea săptămăna viitoare. Unde va fi senin și în ce zone va ploua mai mult

În săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, iar precipitaţiile vor fi apropiate de limitele lunare, cu unele excepții, arată prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Cluj, toamna. FOTO Shutterstock

Estimările meteorologice sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

image

„Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice și sud-estice”, precizează ANM , referitor la intervalul amintit.

De asemenea, în săptămâna 30 octombrie 2023 – 06 noiembrie 2023, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord- vestice și deficitar în sudul și sud-estul teritoriului.

„În rest, cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână”, a mai precizat Administraţia Naţională de Meteorologie

Cum evoluează valorile termice

Și după data de 6 noiembrie , temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice și estice.

Prognoza până pe 13 noiembrie arată că regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, cu precădere în vest, nord-vest și local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat