Cum vede Ministerul Educației terminarea anului școlar: două note la o disciplină

Cum vede Ministerul Educației terminarea anului școlar: două note la o disciplină

Pe fondul protestelor din Învățământ, Ministerul Educaţiei vine cu soluții de compromis pentru a se putea încheia anul școlar.

Catalog FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ministerul Educaţiei a publicat proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. El va fi supus consultării publice.

Reprezentanții Ministerului Educației vin cu două soluții de compromis: numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două, iar situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Greva din învățământ a început de luni, 22 mai , iar mii de profesori au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară. Negocierile cu reprezentanții guvernului au eșuat până în prezent, în contextul în care în perioada 6 - 9 iunie au loc înscrierile la Evaluarea Națională 2023 , care ar trebui să se desfășoare între 19-22 iunie, conform actualului calendar.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că probele de competență de la Bac, care încep luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului. „Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de Minister în timpul pandemiei, a declarat Ligia Deca, la Europa FM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante