Cunoaşterea limbii engleze nu mai este un mare atu. Limbile străine pentru care românii sunt plătiţi cel mai bine

Cunoaşterea limbii engleze nu mai este un mare atu. Limbile străine pentru care românii sunt plătiţi cel mai bine

În ultimii ani, cunoaşterea limbii engleze nu mai reprezintă un atu pentru cei care doresc să obţină un loc de muncă. Astfel, angajatorii consideră acest aspect ca fiind obligatoriu. În schimb, cunoaşterea unei a doua limbi străine poate genera venituri importante.

Interviu de angajare SURSĂ FOTO Shutterstock

Astfel, mai ales în domeniul IT sau în locurile de muncă din marile corporaţii , cunoaşterea limbii engleze este obligatorie, iar cei care cunosc o a doua limbă străină au prioritate şi pot beneficia de salarii mai mari.

Angajaţii care cunosc doar limba engleză au salarii mai mici

Conform reprezentanţilor marilor companii , plafonul salarial pentru persoanele care vorbesc doar limba engleză este mult mai mic decât pentru cele care cunosc şi o a doua limbă străină.

,,La noi în firmă, salariile pentru cei care optează pentru un post în limba engleză pornesc de la 3.500 de lei net, în funcţie de poziţia ocupată în cadrul companiei. Pentru un post la care se solicită cunoaşterea unei limbi străine în plus, salariile cresc cu cel puţin o mie de lei. Engleza este o limbă foarte cunoscută pentru români, deci nu mai reprezintă neapărat un avantaj la interviurile de angajare", au precizat reprezentanţii unei companii din Iaşi.

Aceste limbi străine sunt la mare căutare

Conform angajatorilor, există anumite limbi străine la mare căutare. Astfel, cei care le cunosc şi le vorbesc fluent pot obţine pachete salariale mai avantajoase.

,,Se caută, în continuare, vorbitori de limba germană. Posturile sunt foarte bine plătite, salariile pornesc de la 4.500 de lei net, în funcţie de postul ocupat. De multe ori este de ajuns ca viitorul angajat doar să cunoască bine limba germană pentru a primi postul. Ulterior, acesta beneficiază de training în cadrul companiei, pentru a căpăta cunoştinţele necesare postului. Totodată, se caută vorbitori de limba rusă, de limba chineză dar şi de franceză, italiană sau spaniolă. Teoretic, cunoaşterea oricărei limbi străine poate conduce la un salariu mai mare", au adăugat reprezentanţii companiei din Iaşi.

Potrivit datelor oferite de Eurostat, 17% dintre românii vorbitori de engleză afirmă că vorbesc foarte bine, 32% bine iar 52% satisfăcător.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat