Cunoscuta actriță Christina Applegate a luat o decizie drastică în lupta sa împotriva cancerului

Cunoscuta actriță Christina Applegate a luat o decizie drastică în lupta sa împotriva cancerului

Christina Applegate, cunoscută publicului din serialul "Familia Bundy", a luat decizia drastică de a-și extirpa ovarele și trompele, după ce s-a supus unei duble mastectomii în lupta sa împotriva cancerului, relatează online ziarul spaniol La Vanguadia.

"În urmă cu două săptămâni mi-au fost scoase ovarele și trompele. Verișoara mea a murit de cancer ovarian în 2008 iar eu am vrut să previn acest lucru. A fost modul meu de a prelua controlul asupra acestei boli", a declarat actrița într-un interviu acordat emisiunii Today.

Îndrăgita actriță a reamintit că a fost deja supusă unei duble mastectomii, când a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu nouă ani. Ea a reușit să depășească boala, însă pentru a preveni reapariția cancerului a decis de asemenea să-și extirpeze ovarele și trompele lui Fallopio.

"Este modul meu de a preveni această boală. Ceea ce trebuie să fac acum este să mă feresc să dea peste mine o mașină", a spus ea glumind pentru a minimaliza această decizie drastică.

Christina Applegate a dezvăluit în emisiunea Today care este purtătoare a genei BRCA1, care predispune la apariția cancerului, iar una din preocupările sale majore este posibilitatea ca fiica sa în vârstă de 6 ani să moștenească această genă.

"Probabilitățile ca fiica mea să fie BRCA pozitivă este foarte mare. Voi face tot ceea ce este este posibil, dar știu ca la 20 de ani ea va trebui să se supună unor teste", a spus actrița vizibil îngrijorată.

"Sper ca până atunci să se facă progrese importante, pentru că mi se frânge inima când mă gândesc că acest scenariu poate deveni posibil în viața ei", a încheiat Christina Applegate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani