Cunoscuta cântăreață și influenceriță din Nazaret, Dalal Abu Amneh, în arest la domiciliu pentru „comportament perturbator”

Cunoscuta cântăreață și influenceriță din Nazaret, Dalal Abu Amneh, în arest la domiciliu pentru „comportament perturbator”

Zeci de cetățeni arabi ai Israelului au fost arestați în legătură cu postările pe rețelele sociale despre războiul din Gaza, informează BBC.

Printre aceștia se numără și o cunoscută cântăreață și influenceriță din Nazaret, Dalal Abu Amneh, care a fost ținută în custodia poliției timp de două zile înainte de a fi eliberată miercuri pe cauțiune. Acum este în arest la domiciliu până luni.

Potrivit avocatului ei, Abeer Baker, Dalal a fost acuzată de „comportament perturbator” de către ofițerii de poliție, care au spus că postările ei ar putea incita la violență în rândul adepților ei.

Postarea care a atras atenția poliției a fost o imagine a drapelului palestinian cu deviza arabă: „Nu există niciun învingător decât Dumnezeu”.

Baker spune că artista, care este bine cunoscută în lumea arabă pentru cântecele sale despre moștenirea palestiniană, își exprima un sentiment religios. Autoritățile israeliene au interpretat postarea cântăreței ca un apel la arme pentru palestinieni.

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, poliția din Israel a adoptat ceea ce ei numesc o „politică de toleranță zero” față de activitatea de pe rețelele de socializare considerată a exprima sprijinul pentru Hamas, un grup islamist terorist care este hotărât să distrugă Israelul.

Dalal Abu Amneh este unul dintre zecile de cetățeni arabi din Israel arestați în legătură cu postările pe rețelele sociale despre război.

Mulți alții au fost suspendați sau concediați de la locul de muncă sau se confruntă cu măsuri disciplinare din partea universităților lor.

Arabii israelieni - dintre care mulți preferă să fie numiți cetățeni palestinieni ai Israelului - reprezintă o cincime din populația țării.

De la atacul Hamas, poliția spune că a investigat și reținut peste 100 de persoane pentru activitatea lor pe rețelele sociale. Șaizeci și trei au fost arestați și audiați numai în Ierusalim.

„Oricine care incită împotriva Statului Israel, a simbolurilor sale guvernamentale, a oficialilor aleși, a personalului militar și a poliției, ar trebui să fie conștient de faptul că poliția israeliană va răspunde ferm și fără clemență”, a declarat comisarul de poliție al Israelului, Yaakov Shabtai, la o întâlnire cu înalți lideri, în această săptămână.

Adalah, Centrul Legal pentru Drepturile Minorităților Arabe din Israel, consideră că numărul deținuților este mai mare, deoarece au fost făcute mai multe arestări recent.

Prin comparație, în timpul conflictului Israel-Gaza din mai 2021, doar 16 persoane - dintre care 15 arabe - au fost acuzate de incitare la violență, potrivit unui raport publicat de Adalah.

Activiștii pentru drepturile omului se tem că această creștere a detențiilor se datorează faptului că poliția adoptă o interpretare mai largă a ceea ce constituie incitare la violență.

În orașul beduin Rahat, de exemplu, poliția a reținut un fost candidat la primărie, dr. Amer al-Huzail, care a distribuit pe rețelele de socializare o hartă a Fâșiei Gaza cu o analiză a posibilelor scenarii pentru o operațiune terestră așteptată a forțelor israeliene.

A fost acuzat că a ajutat inamicul în timp de război.

Dar chiar și atunci când nu sunt depuse acuzații penale, unii oameni din Israel se confruntă în continuare cu consecințe grele pentru activitatea lor pe rețelele sociale.

Avocații care lucrează pentru Adalah spun că au primit peste 40 de cazuri de lucrători arabi israelieni suspendați sau concediați de la locul de muncă peste noapte.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?