Cunoscuta militantă pentru cauza palestiniană Ahed Tamimi a fost arestată de armata israeliană

Cunoscuta militantă pentru cauza palestiniană Ahed Tamimi a fost arestată de armata israeliană

Armata israeliană a anunţat luni arestarea unei cunoscute militante pentru cauza palestiniană, Ahed Tamimi, în cursul unui raid în Cisiordania ocupată.

Armata israeliană a arestat-o pe cunoscută militantă palestiniană Ahed Tamimi FOTO EPA EFE

„Ahed Tamimi, bănuită de incitare la violenţă şi activităţi teroriste, a fost reţinută în oraşul Nabi Saleh. Tamimi a fost transferată forţelor de securitate israeliene pentru un interogatoriu mai aprofundat", a indicat pentru France Presse un purtător de cuvânt al armatei.

Militanta a fost arestată în timpul unui raid al armatei israeliene care „viza reţinerea unor indivizi bănuiţi de implicare în activităţi teroriste şi incitare la ură" în nordul Cisiordaniei, a menţionat sursa citată.

Ahed Tamimi, care are 22 de ani, a ajuns celebră la 14 ani, după ce a fost filmată muşcând un soldat israelian pentru a-l împiedica să-l aresteze pe fratele ei mai mic, care era trântit la pământ şi avea o mână în ghips.

Devenită simbol al cauzei palestiniene pe plan mondial, Tamimi este considerată de palestinieni un exemplu de curaj în faţa represiunii israeliene din teritoriile palestiniene ocupate.

Pe zidul israelian de separare din Cisiordania, în sectorul Bethleem, a fost pictat un gigantic portret al tinerei militante. În 2017, a fost arestată pentru opt luni după ce a pălmuit doi soldaţi israelieni în curtea casei familiei sale din Nabi Saleh şi le-a cerut să plece.

De la începutul războiului declanşat de atacul sângeros al Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie, forţele de securitate israeliene operează arestări masive în rândul palestinienilor bănuiţi de violenţe, incitare la violenţă sau apartenenţă la gruparea islamistă.

În acelaşi timp, potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian, 150 de palestinieni au fost ucişi în Cisiordania de tiruri ale soldaţilor sau coloniştilor israelieni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat