Cupa Mondială: Echipele SUA și Țării Galilor au terminat la egalitate. Aceasta este prima remiză de la CM din Qatar

Cupa Mondială: Echipele SUA și Țării Galilor au terminat la egalitate. Aceasta este prima remiză de la CM din Qatar

Selecţionatele Statelor Unite şi Ţării Galilor au terminat la egalitate, 1-1 (la pauză 1-0), luni seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, într-un meci din Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. Aceasta este prima remiză a turneului final din Qatar

Fundașii Țării Galilor Roberts și Mepham și mijlocașul american Christian Pulisic. Foto: EPA-EFE

Timothy Weah (minutul 36) a dat gol pentru echipa americană, iar Gareth Bale a marcat pentru Țara Galilor (min. 82, din penalty). Weah este fiul președintelui Liberiei, George Weah, care în tinerețe a fost fotbalist și câștigător al Balonului de Aur în 1995.

Echipa antrenată de Gregg Berhalter a dominat prim repriză şi a pus presiune la poarta lui Hennessey, chiar dacă a făcut-o destul de steril.

Primele ocazii au venit în min. 9, când galezii au fost aproape de autogol, dar apoi Sargent a trimis mingea la colţul scurt cu capul, însă balonul a şters bara.

Diferenţa în prima parte a fost făcută de acţiunea superbă a lui Pulisic (36), jucătorul echipei Chelsea angajându-l în adâncime pe Timothy Weah, care a marcat pe lângă Hennessey.

Galezii au fost cei cu iniţiativa în repriza secundă şi au pus în pericol de câteva ori poarta lui Turner. Fundaşul Davies (64) a trimis din plonjon cu capul, dar Turner a scos mingea care se ducea sub transversală. La faza următoare, Moore a reluat cu capul puţin peste după cornerul executat de Wilson (65).

Americanii le-au făcut cadou un penalty ''dragonilor'', după ce Zimmerman l-a faultat în careu pe Bale, aflat cu spatele la poartă. Bale, care joacă în Statele Unite, la Los Angeles FC, a transformat impecabil lovitura de pedeapsă (82), restabilind egalitatea.

Echipa SUA a încercat să revină în ofensivă, dar nu a reuşit să construiască acţiuni clare, ploaia de centrări aruncată în careu fiind rezolvată de fundaşii din Țara Galilor.

Galezii au fost aproape să dea lovitura pe o contră (89), dar şutul lui Johnson la colţul scurt a fost prins de Turner.

Echipa SUA participă pentru a 11-a oară la campionatul mondial; americanii nu s-au calificat la ultimul campionat mondial, care a avut loc în 2018 în Rusia. Cea mai bună realizare a echipei americane în turneu este locul trei în 1930.

Echipa națională a Țării Galilor joacă pentru a doua oară la un turneu final al Cupei Mondiale. Ultima dată când galezii au jucat la un turneu al CM a fost în 1958. Atunci, aceștia au ajuns în faza sferturilor de finală. Echipa Țării Galilor a ajuns la actualul turneu final după meciurile de calificare din playoff, unde au învins echipele Austriei (2:1) și Ucrainei (1:0).

Americanii și galezii sunt în Grupa B alături de britanici și iranieni, a căror întâlnire s-a încheiat cu victoria echipei Angliei cu scorul de 6-2. În runda următoare, echipa SUA se va întâlni cu cea engleză, iar galezii vor juca cu echipa iraniană, ambele meciuri urmând a avea loc pe 25 noiembrie.

La jocurile Cupei Mondiale din Qatar participă 32 de echipe, împărțite în opt grupe. Echipele care ocupă locurile întâi și doi în grupele lor avansează în playoff.

Meciul final al campionatului mondial din Qatar va avea loc pe 18 decembrie pe Stadionul Național.

Ultima Cupă Mondială a fost câștigată de echipa Franței.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia