Cupa României: finala Sepsi - U Cluj, decisă la lovituri de departajare. Cine dă bătălia pentru Europa

Cupa României: finala Sepsi - U Cluj, decisă la lovituri de departajare. Cine dă bătălia pentru Europa

Finala Cupei României, Sepsi - U Cluj, s-a jucat într-o atmosferă superbă. Sibiul a fost luat cu asalt de câteva mii de fani ardeleni, în timp ce 1.000 de covăsneni au replicat și ei după ce au ticsit trenurile pe ruta Sf. Gheorghe – Brașov – Sibiu. Iar suporterii s-au bucurat de spectacolul din teren, chiar dacă primele 90 de minute regulamentare s-au încheiat fără gol.

Sepsi și U Cluj au luptat din greu pentru trofeu. Foto frf.ro

Meciul a debutat cu intonarea Imnului României, cântat cu patos de clujeni și cu jumătate de gură de cei covăsneni - mai bine zis de câțiva dintre ei, răzleți. De altfel, pe parcursul partidei, fanii Universității au scandat despre România, iar cei ai lui Sepsi au interpretat melodii în limba maghiară, de la „Ria ria Ungaria” la alte îndemnuri în graiul țării vecine.

Sepsi, specialista Cupei României - a câștigat trofeul anul trecut și a jucat ultimul act, în 2020 și în acest sezon - a pornit cu motoarele turate la maximum finala cu U Cluj. Într-o atmosferă superbă creată de cei 12.000 de spectatori de pe stadionul Municipal din Sibiu, covăsnenii au sufocat timp de 20 de minute echipa lui Neluțu Sabău.

Până la acest meci, U Cluj a câștigat Cupa României o singură dată, în sezonul 1964/1965. Sepsi a făcut-o tot o dată, anul trecut.

Formația lui Cristiano Bergodi și-a înghesuit adversarul aproape o jumătate de repriză, fiind la o palmă de a deschide scorul, prin Denis Ciobotariu (minutul 6), care a ratat incredibil din poziție ideală. Universitatea Cluj s-a trezit, astfel că au rezultat 45 de minute de fotbal total.

Două bare pentru clujeni în prima repriză

Ardelenii au fost aproape de a marca în mai multe rânduri, Thiam lovind bara (25) și apoi trimițând în plasa laterală (29), iar Dan Nistor luând la țintă cealaltă bară (35), după o fază personală superbă. Sepsi putea da lovitura chiar înainte de a se intra la vestiare, șutul lui Safranko, scos in extremis cu o intervenție spectaculoasă de portarul Gorcea.

Dan Nistor, unul dintre protagoniștii finalei Cupei României. Foto frf.ro

Dan Nistor, unul dintre protagoniștii finalei Cupei României. Foto frf.ro

Al doilea mitan nu a mai fost atât de spectaculos, însă a avut parte de o fază încinsă și controversată (min. 52), când lovitura de cap a lui Pavol Safranko a fost oprită în preajma liniei porții de portarul Andrei Gorcea. „Centralul” Cătălin Popa a considerat că mingea nu a trecut cu întreaga circumferință și a lăsat jocul să meargă, în ciuda protestelor vehemente din tabăra covăsnenilor.

Sibiul, împânzit de suporterii Universității Cluj. Foto Facebook

Sibiul, împânzit de suporterii Universității Cluj. Foto Facebook

Faza a fost analizată și în camera VAR, însă nicio reluare nu a putut lămuri controversa. S-a intrat în prelungiri, după 0-0 în primele 90 de minute. În reprizele adiționale ritmul a scăzut, frica de a nu greși și-a spus cuvântul, astfel că s-a jucat cu gândul la loviturile de departajare. După o sarabandă de ratări, Sepsi s-a impus, și a câștigat Cupa Romîniei pentru al doilea an consecutiv.

Câștigătoarea va încasa din partea FRF un premiu de 240.000 de euro, iar învinsa, doar 10.000. Desigur, la acești bani se adaugă câte 75.000 de euro pentru trecerea de fazele superioare eliminatorii (25.000 de euro - sferturi și 50.000 de euro - semifinale).

Lovituri de departajare

Varga 1-0

Chipciu 1-1

J. Rodriguez - apără Gorcea

Bic 1-2

Tudorie 2-2

Tescan 2-3

Ion Gheorghe 3-3

Ely Fernandez - apără Niczuly

Ștefănescu 4-3

Nistor 4-4

Aganovic - peste poartă

Gomes - apără Niczuly

M. Tamas 5-4

Martic - apără Niczuly

Rezultatul meciului de la Sibiu are implicații majore și în ultima etapă din play-off-ul Superligii. Sepsi va merge în preliminariile Conference League, alături de FCSB, care are locul 2 asigurat. Astfel, locul 4 din play-off nu mai oferă vreun bilet european! Ceea ce înseamnă că locul 3, disputat acum de CFR Cluj și CS U Craiova, devine crucial. Campioana Farul va evolua în preliminariile Ligii Campionilor.

Sepsi - U Cluj 0-0 (5-4 la loviturile de departajare)

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Dumitrescu - C. Matei, N.Păun, J.Rodriguez, Ștefănescu - Rondon, Safranko. Rezerve: Began, M. Tamas, I, Gheorghe, Tudorie, Junior, Ispas, Aganovic, Dimitrov, Varga.

Antrenor: Cristiano Bergodi

U Cluj: Gorcea - Martic, Miron, Pițian, Chipciu - G.Simion - D. Nistor, Remacle, I.Filip, Bic - Thiam. Rezerve: Iliev, I. Stoica, Tescan, F.Ilie, Gomes, Goranov, Oancea, R.Pires, Ely Fernandes.

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro