Cuprul ar putea fi o soluție împotriva obezității (studiu)

Cuprul ar putea fi o soluție împotriva obezității (studiu)

Un studiu realizat recent de cercetători americani atribuie cuprului calități legate de arderea grăsimilor, astfel încât se recomandă consumul de stridii și ficat, care conțin din plin acest element.

Cuprul este un oligoelement cu multe fațete: el ajută în lupta împotriva infecțiilor, întărind sistemul imunitar, intervine în mineralizarea oaselor, în absorbția de fier și formarea globulelor roșii. Dar are și alte calități, scrie metronews.fr. Studiul desfășurat de cercetători de la Universitatea Berkeley din California și publicat în revista Nature Chemical Biology arată că este indispensabil pentru descompunerea celulelor de grăsime. Citat de site-ul canadian Canoe, profesorul Chris Chang, care a condus cercetările, detaliază descoperirea. "Cuprul joacă rol de reglare. Cu cât există mai mult cupru, cu atât celulele vor fi mai mult descompuse. Credem că ar fi interesant de studiat legătura dintre o deficiență în cupru și obezitate și bolile asociate", afirmă cercetătorul.

Mai precis, acest oligoelement joacă un rol important în metabolism, transformând celulele de grăsime în energie. Din acest motiv este esențială includerea în regimul alimentar a unor alimente care conțin cupru. La un bărbat adult, aportul recomandat este de 2 miligrame, la femeile adulte, de 1,5 miligrame, de 2 miligrame la femeile însărcinate sau care alăptează și 1,5 miligrame la copii și adolescenții între 10 și 19 ani. Pentru a ajunge la această cantitate se recomandă anumite alimente, profesorul Chang nefiind de acord cu includerea unor suplimente alimentare care ar putea provoca dezechilibrul unor minerale, ca zincul.

Cuprul se găsește în principal în stridii, crabi, ficat, cereale complete, musli, ciocolată neagră, nuci, leguminoase, etc. Se găsește și în apa minerală.

Food and Nutrition Board din Statele Unite arată că numai 25% dintre americani respectă doza recomandată. În cele mai grave cazuri, o carență de cupru se manifestă prin anemie, dureri articulare și osteoporoză, încheie metronews.fr .

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Liviu Tatu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...