Curaj despre posibilitatea retragerii titlului de doctor fostului premier Victor Ponta: Dacă se putea, se făcea

Curaj despre posibilitatea retragerii titlului de doctor fostului premier Victor Ponta: Dacă se putea, se făcea

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat marți, într-o conferință de presă, că i s-ar fi retras titlul de doctor fostului premier Victor Ponta de către MENCȘ dacă s-ar fi putut din punct de vedere legal. Întrebat dacă pe baza actualului cadru legislativ se poate ridica de către minister titlul de doctor fostului premier, Curaj a răspuns: "Nu. Dacă se putea, se făcea".

Adrian Curaj a spus că Ministerul Educației va consulta cadrul legal și va veni cu un răspuns la solicitarea Universității din București de anulare a titlului de doctor fostului prim-ministru.

Ministrul a anunțat că vineri va avea o întâlnire cu Biroul executiv al Consiliului Rectorilor în care se va aborda și problematica școlilor doctorale.

"Universitățile își recunosc autonomia și ar vrea să fie implicate mult. Sunt responsabile universitățile, eram convins de acest lucru. Vineri am o întâlnire cu Biroul executiv al CNR. Sunt într-un dialog legat de autonomie, transparență și responsabilitate. (...) Eu sunt convins că performanța universităților și reacția lor este una asociată dorinței de a fi percepute ca instituții puternice, autonome și performante. Am promis un calendar de stabilire a unui cadru instituțional și legislativ potrivit, suntem în mijlocul lui, informațiile toate sunt publice. Curând vom avea un cadru robust astfel încât să putem aborda probleme de sistem într-un cadru și într-un sistem coerent", a spus ministrul Educației.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …