Curioasă treabă/Suhoi-27UB expus recent la Muzeul Național al U.S. Air Force/SUA ar fi cumpărat mai multe astfel de aeronave

Curioasă treabă/Suhoi-27UB expus recent la Muzeul Național al U.S. Air Force/SUA ar fi cumpărat mai multe astfel de aeronave

În Statele Unite, la Dayton, Ohio, o aeronava SU-27UB și-a găsit un nou loc la Muzeul Național al Forțelor Aeriene ale SUA. ''Artefactul'', achiziționat în septembrie 2023, a fost expus în "Gallery of the Cold War" începând cu luna octombrie.

Imaginea de mai sus a fost publicată pe 25 octombrie și arată avionul Su-27UB Flanker-C expus în "Gallery of the Cold War" a Muzeului Național al Forțelor Aeriene ale SUA.

Încă de când muzeul a achiziționat acest Su-27 în luna septembrie a acestui an, au exista discuţii pentru ca acest avion să se alăture în cele din urmă diferitelor alte aeronave expuse în cadrul "Gallery of the Cold War", potrivit The War Zone.

Ceea ce frapează imediat la această imagine este cât de mare pare Su-27UB Flanker în comparație cu multe dintre celelalte tipuri de aeronave care îl înconjoară.

Aeronava achiziționată, despre care se presupune că are seria N132SU, se presupune că aparţine Pride Aircraft - o companie militară privată. Această entitate ar fi achiziționat cel puțin două avioane Su-27UB din Ucraina în anii 1990 și le-a utilizat o lună perioada de timp.

Analiștii publicaţiei The War Zone susţin, de asemenea, că este posibil ca aeronavele Su-27UB deținute anterior de compania Pride Aircraft să fi fost parte dintr-un program militar al U.S. Army care avea ca obiectiv studierea şi analizarea tehnologiilor militare străine.

Totuşi, conform sursei citate, datele disponibile în surse deschise arata ca SUA ar fi achiziționat mai mult de două avioane Su-27 din Ucraina în anii 1990 și ulterior mai multe astfel de aeronave din Belarus. În acest context, destinul așa-numitelor Su-27 "americane", dintre care doar unul a apărut ca exponat de muzeu, a dat naştere la multe semne de întrebare.

După cum probabil deja mulţi cititori pot bănuii, analiștii publicaţiei The War Zone nu exclud versiunea ca celelalte avioane Su-27 pe care SUA le deţinea să fi fost deja transferat Ucrainei, pe parcursul anului 2022, ca piese de schimb.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat