Cursă dramatică la Marele Premiu al Australiei: Noul clasament al piloților

Cursă dramatică la Marele Premiu al Australiei: Noul clasament al piloților

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), dublul campion mondial en titre, a câştigat, duminică la Melbourne, Marele Premiu al Australiei la Formula 1, a treia etapă a Campionatului Mondial, care a fost marcată însă de trei întreruperi de cursă după accidente şi acroşaje, informează AFP.

Max Verstappen

Pilotul olandez s-a impus în faţa britanicului Lewis Hamilton (Mercedes) şi a spaniolului Fernando Alonso (Aston Martin). Verstappen a obţinut prima sa victorie pe circuitul Albert Park şi a doua din acest sezon.

Leclerc, coșmarul continuă

Coşmarul continuă pentru Charles Leclerc şi Ferrari, după ce pilotul monegasc a înregistrat al doilea abandon în trei curse în acest sezon. Plecat de pe locul 7 al grilei de start, Leclerc a încercat să depăşească pe exterior monopostul Aston Martin pilotat de Lance Stroll în al treilea viraj, însă canadianul l-a acroşat pe Leclerc, care a terminat cursa în decor.

Vicecampionul mondial en titre, care a abandonat şi la primul Grand Prix al anului din Bahrain, din cauza unei probleme la motor, nu a terminat decât o singură cursă din primele trei.

Formula 1, sezonul 2023, Top 5 piloți

1. Max Verstappen (Red Bull Racing) - 69 de puncte

2. Sergio Perez (Red Bull Racing) - 54p

3. Fernando Alonso (Aston Martin) - 45p

4. Lewis Hamilton (Mercedes) - 38p

5. Carlos Sainz Jr. (Ferrari) - 20p

Lance Stroll (Aston Martin) - 20p

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…