Curtea de Apel Alba Iulia: Angajata CEC Bank acuzată de delapidare și înșelăciune rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel Alba Iulia: Angajata CEC Bank acuzată de delapidare și înșelăciune rămâne în arest preventiv

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins marți contestația formulată de Elena Meteșan - angajata CEC Bank Zlatna acuzată că, alături de sora sa, a delapidat peste 3,2 milioane de lei - împotriva deciziei Tribunalului Alba privind arestarea ei preventivă. Decizia este definitivă.

'Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpata M.E. va fi cercetată în continuare, cel puțin pentru 30 de zile, în stare de arest preventiv, sub acuzația săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave (92 acte materiale) și înșelăciune (15 infracțiuni)', se menționează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Instanța a respins ca nefondată contestația declarată de inculpată, obligând-o totodată pe aceasta să plătească statului suma de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestației.

Procurorii au stabilit că cele două angajate ale agenției din Zlatna a CEC Bank, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-au însușit sumele de bani existente în cadrul instituției bancare ca urmare a depunerilor efectuate de către 92 de persoane, inducând totodată în eroare alte 15 persoane vătămate prin două moduri de operare distincte, creând un prejudiciu total de peste 3,2 milioane de lei și 6.000 de euro.

În fapt, s-a reținut că inculpatele Elena Meteșan și Victoria Popa, în calitate de ofițer cont, respectiv casier, în perioada desfășurării activității în cadrul CEC Bank — Agenția Zlatna, 'în baza unei rezoluții infracționale unice, și-au însușit sumele de bani existente în cadrul instituției bancare ca urmare a depunerilor efectuate de către 92 de persoane vătămate, producând un prejudiciu total în cuantum de 2.500.000 lei'.

Totodată, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, 'inculpatele au indus în eroare alte 15 persoane vătămate prin două moduri de operare distincte, și anume nu au deschis cont pe numele lor sau în conturile deschise nu au fost efectuate operațiunile de depunere, deși victimele au predat funcționarelor bancare diverse sume de bani pentru alimentarea conturilor personale, creând un prejudiciul în valoare de 767.181 lei și 6.000 euro'.

Din cercetări a rezultat faptul că acestea și-ar fi însușit sumele de bani în perioada 2012 — 2016.

Reprezentanții CEC Bank au anunțat, la rândul lor, că derulează o anchetă internă la agenția Zlatna, după ce mai multe persoane au reclamat că au rămas fără bani în conturi. "CEC Bank cunoaște situația creată la agenția Zlatna, județul Alba, și este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităților în acest caz iar în situația în care acestea vor dovedi implicarea salariaților sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienților afectați", au declarat, la sfârșitul lunii august, reprezentanții băncii.

AGERPRES/ (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Diana Dumitru, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...