Curtea de Apel Brașov a prelungit cu 15 zile arestarea la domiciliu pentru Remus Truică și Prințul Paul

Curtea de Apel Brașov a prelungit cu 15 zile arestarea la domiciliu pentru Remus Truică și Prințul Paul

Magistrații Curții de Apel Brașov au hotărât, luni, prelungirea cu 15 zile a perioadei arestării la domiciliu pentru Remus Truică și Prințul Paul, într-un dosar în care cei doi sunt acuzați de retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

"Magistrații au prelungit măsurile preventive cu 15 zile pentru Remus Truică și Prințul Paul și au respins cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Avocatul lui Remus Truică, Bogdan Cimbru, a menționat, după pronunțarea instanței, că s-a prelungit arestul la domiciliu cu încă 15 zile, după care se va dispune o soluție a urmăririi penale.

"După 15 zile instanța va dispune o soluție cu privire la finalizarea urmăririi penale. Atunci se va decide dacă dosarul va fi trimis în judecată", a explicat avocatul Bogdan Cimbru.

Acesta a declarat, înainte de pronunțarea instanței, că înlăturarea oricăror interdicții și măsuri preventive ar trebui să fie "absolut firească".

"O consecință firească a unei judecăți drepte raportat la dinamica urmăririi penale, la probele de la dosar, la parcursul acestui dosar, la necesitatea, oportunitatea și proporționalitatea unei măsuri preventive. Deci, după cinci luni de arest la domiciliu prezumția de nevinovăție este clar afectată", a punctat avocatul lui Remus Truică.

Prințul Paul s-a arătat încrezător în justiție și în faptul că i se va dovedi nevinovăția.

Remus Truică și Prințul Paul se află în arest la domiciliu din decembrie 2015. Truică este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

AGERPRES/(A — autor: Jana Pintili, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?