Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare cu executare în cazul fugarului Dragoș Săvulescu / Situație incredibilă: dacă vine în România, e arestat. În Italia, e liber

Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare cu executare în cazul fugarului Dragoș Săvulescu / Situație incredibilă: dacă vine în România, e arestat. În Italia, e liber

Curtea de Apel București a confirmat vineri sentința de condamnare la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în cazul omului de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo București.

Potrivit deciziei instanței:

  • Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare formulată de contestatorul condamnat Săvulescu Emil Dragoș împotriva sentinței penale nr. 148 din 10.07.2017 pronunţată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr. 32/A din 07.02.2019 pronunțată de Î.C.C.J. în dosarul nr. 6536/2/2008 (…), obligă pe contestatorul condamnat Săvulescu Emil Dragoș la 600 lei cheltuielile judiciare către stat. Cu drept de contestaţie”.

Săvulescu poate face contestație la Înalta Curte.

El se află în Italia unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Judecătorii napoletani i-au șters lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

”Dacă vine în România sau părăsește Italia, Săvulescu trebuie arestat de Interpol în baza mandatului european de arestare emis de Justiția din România”, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare. El se află pe site-ul Poliției Române la rubrica ”persoane urmărite” .

”Decizia Curții de Apel București din 11 decembrie 2020 este un avertisment dat Justiției italiene care a comutat o pedeapsă definitivă românească cu executare într-una cu suspendare”, au explicat surse judiciare pentru G4media.ro.

La începutul anului trecut, Dragoș Săvulescu a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de detenţie efectivă în dosarul Retrocedărilor, alături de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, Cristi Borcea şi alţi inculpaţi. Ei au fost găsiţi vinovaţi de un prejudiciu de 114 milioane de euro. Săvulescu a fugit în Italia, la Napoli.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?