Curtea de Apel București a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul medicului Gheorghe Burnei

Curtea de Apel București a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar în cazul medicului Gheorghe Burnei

Curtea de Apel București a decis, marți, ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie" să fie cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită.

Instanța a admis o contestație formulată de Burnei, dispunând înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

În perioada cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, printre care și aceea de a nu exercita profesia și de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele.

Tribunalul București hotărâse, pe 11 decembrie, ca medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie" să fie plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care este suspectat de luare de mită și efectuare de experimente neautorizate pe copii.

În referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale le permitea părinților "să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenției chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație.

Conform datelor prezentate în referat, persoanele care ajungeau la Burnei și care îi ofereau mită erau părinți ai căror copii aveau anumite deficiențe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenție chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinți să-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale.

Anchetatorii mai spun că medicul apela și la amenințări cu refuzul efectuării operației dacă părinții nu se conformau cererilor sale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…