Curtea de Apel Constanța a respins contestația în anulare formulată de Nicușor Constantinescu

Curtea de Apel Constanța a respins contestația în anulare formulată de Nicușor Constantinescu

Curtea de Apel Constanța a respins luni contestația în anulare formulată de fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, în dosarul în care fusese condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare, pentru că în perioada 2009 - noiembrie 2013 nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au analizat joi, 27 octombrie, contestația în anulare depusă de fostul președinte al CJ împotriva sentinței definitive.

Cei doi avocați ai lui Constantinescu, Marius Mocanu și Alina Bica, au cerut amânarea judecării contestației, invocând necesitatea prorogării cauzei până când Înalta Curte de Casație și Justiție va soluționa cererea de strămutare a judecării contestației în anulare la altă Curte de Apel din țară. În același timp, apărătorii au solicitat ca instanța să ceară o confirmare de la Ministerul Apărării Naționale în legătură cu acoperirea de către Constantinescu a prejudiciului provocat părții vătămate, MApN, anterior condamnării sale în prima instanță și implicit să amâne pronunțarea până la sosirea răspunsului.

În prezent, Nicușor Constantinescu se află în detenție la Penitenciarul Poarta Albă, executând pedepsa de cinci ani pronunțată în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța.

Pe 29 iulie, 2016, Curtea de Apel București l-a condamnat, în primă instanță, la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța a autorizat plăți nelegale și a prejudiciat instituția cu peste 30 milioane de lei și statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu au mai fost judecate alte 15 persoane, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și două firme.

AGERPRES / (AS autor: Dan Mihăescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa