Curtea de Apel Pitești a stabilit pentru 28 septembrie un nou termen în procesul casei lui Iohannis

Curtea de Apel Pitești a stabilit pentru 28 septembrie un nou termen în procesul casei lui Iohannis

Curtea de Apel Pitești a stabilit miercuri pentru data de 28 septembrie un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis.

La începutul ședinței de judecată de miercuri, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a contestat validitatea contractul de reprezentare încheiat între Rodica Baștea, care este parte în proces, și casa de avocatură care reprezintă interesele familiei Iohannis. Vulcan a susținut că acel contract este "o ficțiune", întrucât Rodica Baștea locuiește în Statele Unite ale Americii și nu ar fi putut semna personal respectivul document.

În schimb, reprezentantul casei de avocatură a susținut că este vorba de un contract de reprezentare încheiat cu respectarea legii, pe care l-ar putea prezenta decanului Baroului București, pentru ca acesta să-i confirme validitatea în fața instanței.

Instanța a decis ca până la următorul termen, din 28 septembrie, să-i fie prezentat contractul de reprezentare în discuție. În plus, magistrații au dispus citarea intimatei Rodica Baștea, pentru clarificarea tuturor aspectelor în discuție.

La ieșirea de la Curtea de Apel Pitești, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a afirmat că așteaptă cu nerăbdare finalizarea judecării cauzei.

"Să terminăm odată, de 17 ani bat drumurile cu procesele lui Iohannis. Aștept să se termine odată. (...) Aici sigur se termină", a declarat avocatul.

El nu s-a declarat surprins că președintele Klaus Iohannis nu a fost prezent la proces.

"Nu a venit niciodată, nici când era primar, nici inspector școlar. Nici nu-mi pun problema să vină și nici nu am nevoie", a spus Vulcan.

Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, se judecă la Curtea de Apel Pitești, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instanța supremă a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Brașov nu îndeplinesc condiția de independență și imparțialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Astfel, în urma articolelor apărute în presă, Carmen și Klaus Iohannis susțin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puțin la nivel de aparență, imparțialitatea judecătorilor.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu , punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2 014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

AGERPRES/(A, AS — autor: George Onea, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...