Curtea de Apel Timișoara a respins definitiv cererea președintelui suspendat al CJ Arad, Ioțcu, de ridicare a controlului judiciar

Curtea de Apel Timișoara a respins definitiv cererea președintelui suspendat al CJ Arad, Ioțcu, de ridicare a controlului judiciar

Președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Arad, Petru Nicolae Ioțcu, rămâne sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Timișoara a respins definitiv, vineri, cererea formulată de inculpat de scoatere de sub control judiciar în timpul judecării sale într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

"Curtea respinge contestația formulată de inculpatul I.P.N. (Ioțcu Petru Nicolae — n.r.) împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Timiș în dosar. Menține încheierea atacată. Definitivă", arată încheierea Curții de Apel Timișoara, datată 18 martie.

La începutul acestei săptămâni, judecătorii Tribunalului Timiș au respins, de asemenea, cererea lui Ioțcu de scoatere de sub control judiciar.

Petru Ioțcu este judecat, sub control judiciar și sub interdicția de a reveni în funcția de președinte al administrației județene arădene.

În iulie 2015, Petru Nicolae Ioțcu a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea 10.000 de euro mită, dar ulterior încadrarea faptei de către magistrați a fost aceea de trafic de influență.

Procurorii DNA au găsit asupra lui Ioțcu un plic conținând 10.000 de euro, bani pe care acesta i-a primit cu titlu de mită de la un om de afaceri pentru cumpărarea, din bani publici, a unor instrumente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În momentul în care a văzut procurorii, Ioțcu a aruncat plicul cu bani pe capota autoturismului său, susținând că nu știe cum a ajuns plicul cu bani în mașina sa. Cu trei zile înainte, Nicolae Ioțcu a fost filmat în timp ce primea, de la același om de afaceri, suma de 35.000 de lei, flagrantul fiind operat la fel, de DNA Timișoara, în colaborare cu SRI.

În august 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ioțcu pentru trafic de influență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina