Curtea de Apel Timișoara: Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, rămâne sub control judiciar

Curtea de Apel Timișoara: Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, rămâne sub control judiciar

Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, rămâne sub control judiciar, în urma deciziei magistraților timișoreni. Curtea de Apel Timișoara (CAT) a amânat, joi, pentru 13 iulie, cauza în care este inculpat fostul primar al Reșiței, condamnat în aprilie, de Tribunalul Caraș-Severin, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

"CAT constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Stepanescu Mihai. Menține măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpatul Stepanescu Mihai, urmând ca legalitatea și temeinicia măsurii să fie verificată înainte de expirarea termenului legal de 60 de zile", arată soluția CAT, dată joi.

Tribunalul Caraș-Severin i-a mai aplicat lui Stepanescu pedepse complementare de interzicere a exercitării unor drepturi, conform art. 66, pe o perioadă de cinci ani, dar și cea accesorie, a interzicerii acelorași drepturi, pe durata executării pedepsei principale. Totodată, s-a dedus, conform art. 72 din Codul penal, durata reținerii și arestării preventive din durata pedepsei principale, de trei ani de închisoare.

Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcția de primar al municipiului Reșița, cât și din cea de președinte executiv al PSD Caraș-Severin.

Următorul termen la CAT a fost fixat pe data de 13 iulie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....