Curtea de Conturi: Auditorul Camerei de Conturi Cluj trimis în judecată de DNA a fost suspendat din funcţie

Curtea de Conturi: Auditorul Camerei de Conturi Cluj trimis în judecată de DNA a fost suspendat din funcţie

Auditorul public extern al Camerei de Conturi Cluj trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru comiterea infracţiunii de luare de mită după efectuarea unui control la Primăria Municipiului Turda a fost suspendat din funcţie de către preşedintele Curţii de Conturi, informează instituţia într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

"Referitor la comunicatul transmis de către Direcţia Naţională Anticorupţie privind trimiterea în judecată a unui auditor public extern al Camerei de Conturi Cluj, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită după ce acesta a fost desemnat, în cursul anului 2013, să efectueze un control la Primăria Municipiului Turda, facem următoarele precizări: În conformitate cu art. 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere trimiterea în judecată penală, auditorul public extern la care se face menţiune a fost suspendat de drept din funcţie prin Ordin al preşedintelui Curţii, până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti", se menţionează în comunicatul Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi descurajează permanent orice acţiune care contravine principiilor şi regulilor care guvernează statutul auditorului public extern şi susţine în totalitate înfăptuirea actului de justiţie, precizează instituţia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”