Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigaţie împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro

Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigaţie împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro

Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigaţie ce îl vizează pe preşedintele Jair Bolsonaro, în urma acuzaţiilor că el ar fi influenţat politic poliţia federală, a anunţat Curtea Supremă într-un comunicat, luni seara, informează marţi dpa şi AFP.

Curtea Supremă a autorizat investigaţia în urma unei cereri în acest sens formulate de Procurorul General al Braziliei, se spune în comunicat.

Potrivit deciziei Curţii Supreme, investigaţia ar urma să se desfăşoare în următoarele 60 de zile.

Fostul ministru al justiţiei brazilian Sergio Moro a făcut înainte de aceasta acuzaţii serioase la adresa lui Bolsonaro şi a demisionat din funcţia sa vineri.

Moro a declarat că nu mai este posibilă prezervarea independenţei poliţiei federale, după ce Bolsonaro l-a destituit pe şeful poliţiei federale, care era un confident apropiat al lui Moro.

Moro este unul dintre cei mai cunoscuţi investigatori anticorupţie din Brazilia şi ar putea fi chemat să depună mărturie şi să prezinte posibile dovezi.

Bolsonoro trece printr-o perioadă dificilă, cu epidemia de coronavirus care a încetinit economia şi a instaurat tensiuni cu autorităţile statelor federale preocupate să-şi protejeze populaţia.

Potrivit unui sondaj al Datafolha publicat de cotidianul Folha de S.Paulo, 45% dintre brazilieni cred că Congresul ar trebui să declanşeze o procedură de destituire, în timp ce 48% cred că nu ar trebui. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...