Curtea Supremă: Donald Trump respinge ideea unei anchete a FBI asupra candidatului său

Curtea Supremă: Donald Trump respinge ideea unei anchete a FBI asupra candidatului său

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat marţi că o anchetă a FBI asupra candidatului său la Curtea Supremă, acuzat de agresiune sexuală în anii 1980, nu este necesară, transmite AFP.

"Nu cred că FBI ar trebui să se amestece", a declarat Donald Trump în Biroul Oval, subliniind că audierea de către Senat, prevăzută luni, a judecătorului Brett Kavanaugh şi a femeii care îl acuză, Christine Blasey Ford - cadru universitar -, este suficientă.

Reafirmându-şi sprijinul "total" pentru judecătorul Kavanaugh, un om "extraordinar", Donald Trump a afirmat că acesta din urmă este nerăbdător să prezinte în faţa congresmenilor propria versiune a faptelor.

Întrebat despre întârzierea în procesul de confirmare, şeful statului a ţinut să menţioneze că "trebuie să se dea tuturor o şansă" să ia cuvântul, exprimându-şi speranţa ca procesul să meargă "cât mai repede posibil".

Consideră că această răsturnare spectaculoasă este politică? "Nu vreau să spun asta. O voi spune poate peste câteva zile, dar nu acum", a răspuns el.

Judecătorul Brett Kavanaugh (53 de ani) şi femeia care îl acuză (51 de ani) vor depune public mărturie luni în faţa Comisiei pentru justiţie a Senatului care, iniţial, trebuia să voteze joi asupra candidaturii magistratului.

Dacă profesoara de psihologie va reuşi să sădească îndoiala printre senatori, ea ar putea face să eşueze procesul de confirmare a magistratului şi, în acelaşi timp, să îl înfrângă pe preşedintele Donald Trump cu cinci săptămâni înainte de alegerile parlamentare cu risc mărit pentru executiv.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!