Curvăsăria nu salvează România/Amănunte jenante din burta Coaliției de guvernare

Curvăsăria nu salvează România/Amănunte jenante din burta Coaliției de guvernare

De regulă, când un premier simte nevoia să afirmecă este singurul premier al țării sale, că decizia e la premier, asemeni dlui Cîţu, înseamnă că undeva în mintea domniei sale nu are certitudinea propriei poziții și simte nevoia să afirme ceea ce consideră că nu este evident.

Dl Cîţu nu este un om politic autentic. Începe să devină, poate va deveni, dar deocamdată este lipsit de experiență și nu are nicio priză la baza propriului partid, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe SpotMedia.ro .

Sigura șansă a domniei sale de a confirma așteptările publice de la actuala guvernare sunt reformele, tăierile de sporuri, meritocrație, lideri de instituții evaluați periodic, cele despre care și vorbește insistent și care sunt absolut necesare.

Dar exact acestea sunt rețeta sigură de a fi impopular în partid. Ceea ce într-un an electoral intern, cu congres PNL, la care ar vrea să candideze pentru o funcție înalta, potrivit propriei declarații, se poate dovedi letal.

Candidat va fi și Ludovic Orban, care, dimpotrivă, se străduiește să fie cât mai plăcut partidului. Prin urmare, parlamentarii liberali conduși de președintele PNLse pregătesc să corecteze în Parlament unele măsuri de reformă, de exemplu, în cazul călătoriilor studenților.

În coaliție,partenerii PNL au deja o problemă pentru că nu știu cu cine să vorbească, cu dl Cîţu sau cu dl Orban, pentru că versiunile vor fi probabil diferite.

În ședințele din PNL, spun surse interne, dl Cîţu este ținut de Ludovic Orban la extrema mesei, la propriu, și nu primește cuvântul decât ca săfie imediat pus la colț.

În consecință, la întocmirea bugetului, chestiuni vitale au rămas în aer, de exemplu, tăierea sporurilor transformată apoi în a nimeni nu mai știe câta reformă a legii salarizării. La Digi24, premierul a dansat în jurul subiectului ca ursul pe tăciuni.

Faptul că dl Cîţu s-a dezis cu oarecare dispreț de programul de guvernare al PNL care prevedea creșterea pensiilor cu 8% nu l-a ajutat deloc.

Și, sigur, e o problemă și împărțirea funcțiilor. Liberalii s-au reunit sâmbăta și dl Orban a împărțit filialelor secretarii de stat și șefii de agenții.Singurul premier la care e decizia a primit în plic lista, o mostră dezarmantă de politizare și clientelism, pe alocuri demnă de Viorica Dăncilă.

De exemplu,de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților va fi scos juristul care rezistă fără scandaluri de 9 ani pentru a fi numit un inginer constructor, promovat de baronul de Dâmbovița Virgil Guran.

Despresecretarul de stat propus pentru Justiție de Sălaj, Bogdan George Ghilea, nu există nimic public, nu a făcut nimic notabil, este un ilustru anonim.

Celălalt secretar de stat la Justiție, din partea Aradului,este Mihai Pașca, avocatul lui Gheorghe Falcă, dar și avocatul liderului unei rețele de trafic de droguri.În cadrul procesului interlopului, dl viitor secretar de stat la Justiție a cerut să fie scoși din sala de judecată ofițerii antidrog .

Despre dl Pașca presa locală are povești foarte interesante, cu împroprietăriri dubioase , cu afaceri imobiliare interesante . Numai bun să-l trimiți la Justiție.

Cum scria pe Facebook singurul premier la care e decizia:”În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.”

Sigur s-ar putea adăuga profesionalismul și competența protejaților dlui Vâlceanu, bunul prieten al dlui Cîţu. Spre exemplu, Robert Eugeniu Ciocioi – vicepreședinte la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore din Marea Neagră. Dl Ciocioi s-a remarcat pentru că în 2010 a fost reținut de poliție pentru ultraj. În rest, omul a fost administrator pentru două SRL-uri după ce a absolvit Facultatea de Științe Juridice din Târgu Jiu . Profesionalism și competență, nu glumă!

Dacă singurul premier o semnează, cu luminile acestea merge înainte. Dacă nu, cum să ceara votul filialelor la Congres?

Nici pe partea cu USR-PLUS nu îi e foarte bine dlui Cîţu. Surse politice spun că nu poate reproșa nimic vreunui ministru pluserist fără să primească replica:”dacă plec eu, pleci și tu”.

L-am întrebat pe un lider USR-PLUS despre declarația singurului premier privind evaluarea miniștrilor după 6 luni și revocarea fără discuții cu partidele. L-a umflat râsul.

Sondajele de opinie nedestinate publicității arată că, în percepția publică, forță dominanța a guvernării nu e PNL, ci USR-PLUS, ceea ce liberalii simt la rândul lor și detestă.

Premierul este într-adevăr atât de puternic cât vrea să fie, pentru că, da, e unul singur și pentru că, da, la el e decizia. Cu condiția să și-o asume cu orice risc, în primul rând, al funcției în Guvern și în partid. Ceea ce dl Cîţu nu transmite când joacă pe tăciuni și nici când se știe că nu e singurul care stă cu picioarele pe biroul său.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom