Cutremur cu magnitudinea 4,3 în județul Vrancea. Unde s-a resimțit seismul

Cutremur cu magnitudinea 4,3 în județul Vrancea. Unde s-a resimțit seismul

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a avut loc în județul Vrancea, luni dimineață. În ziua de 15 Ianuarie, la ora 11:01:48 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea (EWS) M 4.3, la adâncimea de 68.1 km.

Cutremur în Vrancea cu magnitudinea 4,3 FOTO Shutterstock

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km V de Focsani, 56km E de Sfantu-Gheorghe, 73km E de Brasov, 80km N de Buzau, 87km S de Bacau, anunță INFP .

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că până la acest moment nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipajele operative se află în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere, arată reprezentanții IGSU într-o mesaj postat pe Facebook.

Cutremur în județul Timiș. Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a simțit

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade s-a produs, sâmbătă, în județul Timiș, anunță Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a fost urmat de o replică de magnitudine 2,3.

UPDATE 13.35 Seismul inițial a fost urmat de o replică de magnitudine de 2,3, produsă la ora 11:44, la adâncimea de 11,4 kilometri, informează INFP.

Seismul care s-a înregistrat la ora 11. 08 s-a produs la o adâncime de11.5 km, în apropierea următoarelor oraşe: 34km S de Timisoara, 50km V de Resita, 70km E de Zrenjanin, 80km NE de Pancevo, 82km S de Arad, 90km N de Smederevo, 95km NE de Belgrade, 95km NE de Zemun, conform INFP.

Tot în acest an, la 11 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs, la ora 4:49, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 81,8 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 33 km nord-vest de Focşani, 74 km nord de Buzău, 78 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 84 km sud de Bacău şi 93 km est de Braşov, potrivit Agerpres.

De altfel, în aceeaşi zonă, miercuri la ora 23:01, s-a mai produs un cutremur cu o magnitudine de 3,6, la o adâncime de 99,4 km.

De la începutul lunii ianuarie, în România s-au înregistrat în total 12 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,6 pe Richter.

Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?