Cutremur cu magnitudinea 7 în Indonezia, lângă insula Java

Cutremur cu magnitudinea 7 în Indonezia, lângă insula Java

Risc Seismic

Seismul s-a produs în largul coastelor nord-estice ale insulei indoneziene Java, cea mai populată. Nu au fost raportate pagube sau victime imediate.

Cutremurele fac prăpăd în Indonezia Foto: Shutterstock

Cutremurul s-a produs la ora locală 16:55 (9:55 GMT), potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite, care înregistrează activitatea seismică din întreaga lume, informează Agerpres .

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 594 de kilometri sub fundul mării, la 96 de kilometri distanţă de oraşul costier Tuban, cu peste 90.000 de locuitori.

Agenţia indoneziană de meteorologie, climatologie şi geofizică, care a estimat magnitudinea la 6,6 şi o adâncime de 632 de kilometri, a exclus producerea unui potenţial tsunami.

La rândul său, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a indicat o magnitudine de 6,6 şi o adâncime de 592 de kilometri.

Indonezia este situată pe aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o zonă cu o activitate seismică şi vulcanică intensă, unde se înregistrează aproximativ 7.000 de cutremure anual, majoritatea de intensitate moderată.

În luna noiembrie a anului trecut, peste 330 de persoane au murit şi alte aproximativ o mie au fost rănite în insula Java în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6, produs la doar 10 kilometri adâncime, care a zguduit mai multe oraşe din regiunea vestică a insulei.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...