„Cutremur“ în Franța: Șeful federației de fotbal a demisionat după un scandal uriaș

„Cutremur“ în Franța: Șeful federației de fotbal a demisionat după un scandal uriaș

Risc Seismic

Noel Le Graet şi-a prezentat, marţi dimineaţă, demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF) în faţa Comitetului Executiv al acestei organizaţii, informează AFP.

Noel Le Graet

După 11 ani de mandat în fruntea fotbalului francez, responsabilul în vârstă de 81 de ani a decis să renunţe la postul său, după mai multe luni de turbulenţe, marcate de acuzaţii de hărţuire, o misiune de audit acuzatoare din partea Inspectoratului General pentru Educaţie, Sport şi Cercetare (IGESR) şi mai multe derapaje verbale.

În luna ianuarie, Le Graet fusese suspendat din funcţia de preşedinte de către Comitetul Executiv extraordinar al FFF, iar de atunci Philippe Diallo a asigurat interimatul la conducerea federaţiei. Fost primar al oraşului Guingamp, Noel Le Graet a preluat preşedinţia FFF în 2011, iar actualul său mandat urma să se încheie la sfârşitul lui 2024. Scaunul său a fost fragilizat însă de declaraţiile controversate la adresa idolului fotbalului francez Zinedine Zidane şi de mărturiile despre presupuse comportamente sexiste.

Ieşirea considerată lipsită de respect a lui Le Graet la adresa lui Zidane, într-un interviu acordat postului RMC, a inflamat fotbalul francez la momentul respectiv. Oficialul breton şi-a cerut ulterior scuze, înainte de a fi audiat de Comitetul Executiv, ai cărui membri nu au fost deloc încântaţi nici de faptul că preşedintele i-a prelungit contractul selecţionerului Didier Deschamps fără a-i anunţa şi pe ei în prealabil.

Aceste polemici au avut loc în plină misiune de audit şi control pentru FFF, care a stabilit, la finele lunii trecute, că Noel Le Graet "nu mai are legitimitatea pentru a administra" Federaţia franceză de fotbal, ţinând cont de "comportamentul său faţă de femei".

Atitudinea sa faţă de femei "poate fi definită cel puţin sexistă", au considerat inspectorii, iar misiunea de audit a strâns mărturii relative ale unor acţiuni ale lui Le Graet "susceptibile de a se încadra în legislaţia penală".

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa