CUTREMUR în PSD! Mihai Tudose a DEMISIONAT și a trecut la Pro România!

CUTREMUR în PSD! Mihai Tudose a DEMISIONAT și a trecut la Pro România!

Risc Seismic

CUTREMUR în PSD! Mihai Tudose a DEMISIONAT și a trecut la Pro România! Fostul premier Mihai Tudose a anunțat marți pe Facebook că demisionează din PSD și că va activa în Pro România, partidul lui Victor Ponta. El acuză conducerea PSD că a înlocuit agenda publică cu o agendă personală și că încercările de dezbatere internă a problemelor reale ale țării nu sunt luate în seamă.

Postarea lui Tudose pe Facebook:

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat.

Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru ,,unii oameni” …

Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer…

Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți.

Cu respect, Mihai Tudose”

Mihai Tudose a demisionat din funcția de prim-ministru pe 15 ianuarie 2018, după numai șase luni de mandat, la finalul unei ședințe a Comitetului Executiv al PSD în care i-a fost retras sprijinul politic. Plecarea lui Tudose din fruntea Guvernului a avut loc pe fondul unui scandal cu liderul PSD, Liviu Dragnea, izbucnit după ce premierul i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, apropiată de Dragnea, să demisioneze.

Solicitarea prim-ministrului a venit după ce Dan a cerut demisia șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, ca urmare a cazului poliţistului arestat după ce a agresat sexual doi copii. Tudose a refuzat demiterea lui Despescu și a acuzat-o pe Carmen Dan că a mințit când l-a informat că cel propus pentru a prelua șefia Poliției, Cătălin Ioniță, acceptă funcția, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

Anterior numirii în funcția de prim-ministru, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei în Guvernele Ponta și Grindeanu.

Rămas simplu deputat PSD, Tudose s-a alăturat în vara anului trecut grupului puciștilor care au cerut printr-o scrisoare deschisă demisia lui Liviu Dragnea de la șefia PSD. În același timp, el a preluat și președinția organiției județene a PSD Brăila. De-a lungul anului trecut, Tudose s-a remarcat în interiorul partidului prin critici constante la adresa lui Dragnea, lucru care l-a făcut pe liderul PSD să-l numească ”șobolan”.

Într-o intervenție telefonică în direct la Antena 3, în mai 2018, Dragnea a spus că ”e vorba de o atitudine de șobolan a doi foști premieri ai partidului. Dar, ca orice șobolan, rod puțin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un șobolan sau doi șobolani. Nu vor strânge voturi pentru a trece moțiunea de cenzură”.

Șeful PSD s-a referit la faptul că Victor Ponta rupe tot mai mulți parlamentari PSD și îi transferă la nou său partid, iar Mihai Tudose e unul dintre capii revoltei interne din partid.


 

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante