CUTREMUR în PSD! Radu Mazăre a fost REȚINUT în Madagascar! El are o condamnare definitivă de 9 ani în România

CUTREMUR în PSD! Radu Mazăre a fost REȚINUT în Madagascar! El are o condamnare definitivă de 9 ani în România

Risc Seismic

Radu Mazăre a fost prins de autorități miercuri în Madagascar, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare. Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, și a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. Mazăre acuzase la momentul fugii presupuse presiuni politice și spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

Urmează acum ca autoritățile române să discute cu cele din Madagascar detaliile unei eventuale extrădări.

Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare în februarie 2019 în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța. Alături de Mazăre au fost condamnați în acel dosar Nicușor Constantinescu – 5 ani de închisoare, Cristi Borcea – 5 ani, Dragoș Săvulescu – 5 ani și jumătate, notarul Aurel Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București) – 2 ani cu suspendare. Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

În 3 mai 2019, Mazăre a mai fost condamnat la o altă sentință de 9 ani și 10 luni într-un alt dosar de corupție, dosarul Polaris, sentință care poate fi atacată cu apel.

---------

La inceputul anului 2018, consulul Republicii Madagascar, Serge Rameau, declara ca Radu Mazare nu va primi azil politic in Madagascar pentru ca nu exista un cadru legal in baza caruia sa i se acorde.

Nu numai ca statul de pe coasta estica a Africii nu ii poate oferi protectie lui Radu Mazare, dar Romania ar avea chiar parghiile legale de a-l aduce pe acesta in tara, aprecia atunci Serge Rameau.

"Nu a venit la noi ca sa ceara o viza. Nici nu a venit personal la ambasada. A trimis pe cineva, o prietena a lui, cu un dosar la ambasada Romei, ca sa ceara un aviz de expatriere. Azil politic la Madagascar nu exista. Nu e prevazut, nu este niciun cadru. Poti veni la Madagascar si cu o viza de 30 de zile transformabila si sa ceri sedere cu anumite scopuri. Dar in niciun caz nu exista azil politic.

Cum am aflat eu, dar nu stiu daca e adevarat, ca spune ca daca e pus in Romania in inchisoare o sa fie omorat si de asta cere azil politic in Madagascar. Este un cadru juridic intre Franta si Madagascar care s-a extins si la Uniunea Europeana. Iar Romania facand parte din UE poate prin acest cadru juridic sa actioneze niste legi ca sa poate sa trimita cerere de aducere", a precizat, in 2018, Serge Rameau.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia