CUTREMUR în PSD! Un lider de filială și alți trei deputați au trecut la Ponta! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR în PSD! Un lider de filială și alți trei deputați au trecut la Ponta! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

CUTREMUR în PSD! Un lider de filială și alți trei deputați au trecut la Ponta! Patru deputați au anunțat că părăsesc PSD și se înscriu în partidul lui Ponta, Pro România. Patru deputați PSD au anunțat luni că părăsesc partidul condus de Liviu Dragnea pentru a se alătura formațiunii înființate de Victor Ponta, Pro România.

”Echipa PRO România din Parlament și din teritoriu s-a mărit cu oameni care nu pot fi cumparați sau speriați! Deputații Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci sunt oameni alături de care am muncit în perioada guvernării 2012-2015 și alături de care am promis în Campania din 2016 că vom continua politicile de dezvoltare, educație, sănătate, agricultură, infrastuctură samd. Din păcate PSD a fost confiscat de un grup infracțional care duce țara în dezastru / PRO Romania este alternativa la PSDragnea și PNLOrban!”, a anunțat fostul premier pe Facebook.

Anterior anunțului făcut de Victor Ponta, Ion Mocioalcă, unul dintre puternicii baroni ai PSD, deputat și liderul organizației Caraș Severin, și-a anunțat demisia din partid și înscrierea în PRO România. Mocioalcă acuză, într-un text pe contul său de Facebook, stilul de conducere impus în PSD de Liviu Dragnea.

”Mi-am depus demisia din PSD și adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare. La PRO România”, a scris Mocioalcă.

Șeful PSD Caraș a fost în ultima perioadă în permanent conflict cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

În ultimul an, PSD-ul condus de Liviu Dragnea a pierdut nu mai puțin de zece parlamentari:

Cătălin Nechifor – deputat, plecat la Pro România;
Emilia Meiroșu – deputat, plecată la Pro România;
Gabriela Podașcă – deputat, plecată la Pro România;
Nicolae Bănicioiu – deputat, plecat la Pro România;
Ovidiu Sitterli – deputat, plecat la PNL;
Adrian Țuțuianu, senator, exclus din PSD
Ion Mocioalcă – deputat, plecat la Pro România;
Ion Spânu – deputat, plecat la Pro România;
Mihai Popa – deputat, plecat la Pro România;
Mihai Mohaci – deputat, plecat la Pro România;

Totuși, PSD a ajuns să aibă în minus doar șase parlamentari, după ce a reușit transferul de la alte formațiuni (PNL, PMP, ALDE) a trei senatori și un deputat.

Ion Mocioalca a demisionat din PSD

 La trei zile după ce s-au împlinit 24 de ani de când a intrat în Partidul Social Democrat, şeful social democraţilor cărăşeni demisionează din formaţiunea pe care a condus-o zeci de ani, atât din funcţia de preşedinte al PSD Caraş-Severin cât şi din cea de membru al acestui partid. Unul din motivele menţionate în scrisoarea de demisie este acela că nu mai poate îndura umilinţa aşteptării ca la fiecare CEX al partidului să fie judecat de persoane necalificate să facă asta, scrie  Caraș Online .

 În scrisoarea de demisie înaintată lui Liviu Dragnea, printre altele, Ion Mocioalcă susţine că „În plan politic, în toată această perioadă, am avut parte de suișuri și coborâșuri, de realizări și eșecuri. În plan personal am avut șansa să cunosc oameni admirabili și să leg multe prietenii. În toți acești ani am fost martorul unor evoluții remarcabile, evoluții care nu ar fi fost posibile fără lideri remarcabili, lideri capabili, cu nimic mai prejos față de elita politică occidentală, lideri de care am fost mândru chiar și atunci când deciziile lor răneau orgolii. Am avut parte de lideri capabili să confrunte realitățile politice interne și internaționale cu înțelepciune și eleganță, scoțându-ne din izolare când a fost cazul, cu demnitate, făcându-ne mândri că suntem parte a unei echipe. Am fost împreună când Guvernul României a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană, când România a devenit parte a NATO, când am luptat cu deciziile nedrepte de tăieri de salarii și pensii. Am fost împreună când am câștigat alegeri și când am pierdut“, susţine Mocioalcă.

Deputatul cărăşean precizează şi că: „Cei care mă cunosc mai bine știu că eu vin din Caraș-Severin, din Banatul Montan. Nu din Oltenia, nu din Muntenia, nu din Moldova. Vin dintr-o regiune istorică în care de 24 de ani, de când sunt foarte implicat în politică, au existat confruntări politice și electorale adevărate. Colegii din Ardeal pot înțelege exact la ce mă refer“. Fostul şef al PSD aminteşte de alegerile câştigate în ultimii … ani, reuşite pe care „numai bănățenii și ardelenii din PSD pot înțelege exact ce efort au presupus. Ele, însă, au făcut ca organizația județeană PSD Caraș Severin să fie acum una puternică“.

Ce este dezamăgitor pentru Mocioalcă? „Ca acum, după toată această istorie comună, susţine deputatul cărăşean, să constat că nu mai există niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi. Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alături de noi atunci când treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Această stare de fapt o consider umilitoare și intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice“.

„După 24 de ani de politică activă, de valori susținute, de victorii și înfrângeri, în și pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o. Le sugerez tuturor celor care se vor supăra de acest gest politic, să nu caute explicații în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanități rănite sau în lupte politice trecute sau prezente. Să caute explicații în viitor, în ceea ce se construiește astăzi în PSD și pe lângă PSD. Să se gândească bine la experiența altora care s-au crezut nemuritori și s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri. Având în vedere toate cele de mai sus, precum și multe altele, îmi depun demisia din PSD și adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susținut și le susțin în continuare. La PRO România“, mai spune Ion Mocioalcă.

Fostul şef al social-democraţilor cărăşeni îşi încheie scrisoarea spunând că deşi este nevoie de putere interioară să rezişti şi să insişti, uneori este nevoie de multă putere interioară să ştii când să renunţi“.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina