CUTREMUR în PSD? Dăncilă i-a propus comisarului european Corina Crețu locul I pe lista PSD la europarlamentare!

CUTREMUR în PSD? Dăncilă i-a propus comisarului european Corina Crețu locul I pe lista PSD la europarlamentare!

CUTREMUR în PSD? Dăncilă i-a propus comisarului european Corina Crețu locul I pe lista PSD la europarlamentare! Premierul Viorica Dăncilă i-a propus comisarului european Corina Crețu, la congresul PES de la Madrid, să candideze de pe locul I pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din luna mai, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la eveniment.

Întrebat de Corina Crețu despre numeroasele atacuri lansate la adresa sa de mai mulți lideri PSD, Liviu Dragnea, prezent și el la congresul PES, a susținut că nu are cunoștință despre niciun atac, au mai declarat sursele citate.

Corina Crețu ar fi declinat oferta, au spus sursele G4Media.ro. Acestea au explicat că propunerea i-a fost făcută Corinei Crețu în ideea de a destabiliza formațiunea condusă de Victor Ponta, Pro România, pe lista căreia comisarul european și-a anunțat deja candidatura încă de pe 17 ianuarie.

Crețu, aflată în război deschis cu PSD în ultima perioadă, a fost propusă comisar chiar în mandatul de premier al lui Victor Ponta.

Prezentă pe 17 ianuarie la Cluj la o dezbatere pe tema politicii de coeziune în Uniunea Europeană, Corina Creţu a afirmat că această decizie reprezintă o delimitare de actuala conducere a PSD.

„Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Vreau să vă spun că cred că lumea cunoaşte ce am făcut, (…) tot ce am făcut a fost pentru România şi români şi îmi doresc să fac acest lucru şi în continuare. (…) Îi respect, în continuare, pe membrii PSD, dar îi rog să înţeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid, care, ştiţi foarte bine, în ultimii ani a minimizat munca şi eforturile noastre, a celor care am încercat să ajutăm România din afară, culminând cu atacuri şi jigniri personale la adresa mea şi a colegilor din Comisia Europeană”, a spus atunci Corina Creţu.
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei