Cutremur în România. Raed Arafat explică de ce RO ALERT nu a trimis avertizări

Cutremur în România. Raed Arafat explică de ce RO ALERT nu a trimis avertizări

Risc Seismic

Un cutremur de magnitudine 5,8 s-a produs, duminică dimineața, în zona seismică Vrancea, în județul Buzău. Cutremurul s-a resimțit destul de puternic și în București. Raed Arafat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat, în direct la Digi24, că au fost trimise echipe pe teren, în recunoaștere, și că nu au fost înregistrate, deocamdată apeluri de urgență la 112. De asemenea, Raed Arafat a explicat și de ce nu se primesc alerte prin sistemul RO ALERT într-o astfel de situație. 

UPDATE/Șefa serviciului de Ambulanță, Alice Grasu, a declarat la o oră după seism că au fost primite 12 – 15 apeluri la serviciul de urgență 112 reclamând atacuri de panică în primele momente după seism.

Cutremur în România. INFP a revizuit magnitudinea cutremurului la 5,8 pe scara Richter

„Au fost trimise echipe la verificări, nu am înregistrat niciun apel la 112 legat de pagube sau persoane care să fi suferit atacuri de panică. Putem spune că nu sunt efecte, deocamdată

Raportul exercițiului SEISM 2018 nu este finalizat încă, pentru că așteptăm rapoartele celor care au urmărit exercițiile. Au fost identificate mai multe soluții privind răspunsul în caz de situație de cutremur.

Sunem întotdeauna în alertă. Cineva mi-a transmis că nu a primit alertă pe RO ALERT. RO Alert nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, la Digi24.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”