„Cutremur“ la Chelsea: Tuchel, concediat după rușinea din Liga Campionilor. Patru antrenori pe lista clubului

„Cutremur“ la Chelsea: Tuchel, concediat după rușinea din Liga Campionilor. Patru antrenori pe lista clubului

Risc Seismic

Fotbalul european de nivel înalt tocmai a consemnat prima schimbare importantă de antrenor: Thomas Tuchel (49 de ani) a părăsit Chelsea, demis, după fix 100 de meciuri pe banca echipei.

Thomas Tuchel a fost numit la Chelsea, la data de 26 ianuarie 2021. FOTO: Arhiva Adevărul

Rezultatul care a adus concedierea neamțului a fost eșecul de marți seară, 0-1 cu Dinamo Zagreb, în prima etapă din grupele Ligii Campionilor. Pe durata meciului din Croația, în care echipa sa a jucat extrem de slab, Tuchel a fost un car de nervi, semn că se afla deja sub o presiune uriașă. De altfel, spre finalul partidei, Tuchel a și primit un cartonaș galben din partea arbitrului Istvan Kovacs.

Dacă centralul român doar l-a avertizat pe Tuchel, în schimb, șefii săi de la Chelsea au trecut direct la o măsură radicală: concedierea tehnicianului. Care s-a oficializat, astăzi dimineață, printr-un comunicat sec.

Așadar, Tuchel e istorie la Chelsea, după 100 de partide în care a adunat 62 de victorii, 19 remize și 19 înfrângeri, golaveraj: 196-106.

Cel mai important rezultat obținut de Tuchel, la Chelsea, e câștigarea Ligii Campionilor, în sezonul 2020-2021. Apoi, în următoarea stagiune, neamțul a mai adus două trofee în vitrina clubului: Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor. De aceea, la finalul stagiunii 2020-2021, a și fost ales cel mai bun antrenor al lumii.

Acum însă, Tuchel s-a lovit de o criză de rezultate. Dovadă și parcursul echipei din Premier League. Aici, după șase runde, londonezii se află pe locul 6, cu 3 victorii, 1 remiză și 2 înfrângeri, având 10 puncte. Lider e Arsenal cu 15 puncte.

Potrivit presei britanice, pe lista celor de la Chelsea se află patru antrenori: Mauricio Pochettino (liber de contract), Zinedine Zidane (liber de contract), Graham Potter (Brighton) și Joachim Low (liber de contract).

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...