Cutremur la Juventus! Toată conducerea a demisionat. Clubul riscă să fie retrogradat din nou

Cutremur la Juventus! Toată conducerea a demisionat. Clubul riscă să fie retrogradat din nou

Risc Seismic

Nu mai puțin de 42 de transferuri sunt anchetate de fiscul italian. Conform italienilor de la Gazzetta dello Sport, Agnelli părăsește Juventus după mai bine de 12 ani! Îl urmează Pavel Nedved, adjunctul lui, directorul general Maurizio Arrivabene și membrii boardului Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia și Suzanne Keywood.

Andrea Agnelli a băgat din nou Juventus în bucluc. Foto EPA EFE

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în mai 2021. Autoritățile încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani.

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv!

Conducătorii clubului sunt suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile.

Pavel Nedved, fosta glorie a fotbalului ceh, e implicat în scandal. Foto Arhivă Adevărul

Pavel Nedved, fosta glorie a fotbalului ceh, e implicat în scandal. Foto Arhivă Adevărul

Astfel, se încheie o eră la Juventus. Agnelli era președintele clubului din mai 2010. În acest interval, Juventus a câștigat 18 trofee: 9 campionate la rând, 4 Cupe, 5 Supercupe și a ajuns în finala Ligii Camionilor de două ori (2015, 2017).

În 2006, în urma unui scandal cu meciuri trucate, Juventus a fost retrogradată în Serie B, a primit o depunctare de 9 puncte, iar titlurile din 2005 și 2006 i-au fost retrase. Tot atunci, Fiorentina a fost depunctată cu 15 puncte și privată de participarea în Liga Campionilor în sezonul următor, Reginna a fost depunctată cu 11 puncte și amendată cu 100.000€, AC Milan a fost depunctată cu 8 puncte și Lazio cu 3 puncte și privată de participarea în Cupa UEFA în sezonul următor.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina