CUTREMUR PUTERNIC în România!

CUTREMUR PUTERNIC în România!

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,6 grade, a afectat România în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2:11. Seismul s-a resimțit puternic și în București, iar primul anunț de la INFP îl cataloghează ca având 5,7 grade pe scara Richter.

UPDATE/Seismul a fost resimțit și în Bulgaria și în vestul Turciei.

Estimarea inițială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6.

UPDATE/Institutul american pentru Geofizică, USGS, indică o adâncime de 88,3 km la care s-a produs seismul din România. Institutul, care folosește scara magnitudinii de moment, notează o magnitudine de 5,6.
 
Cutremurul a avut epicentrul la 7 km vest de Nereju, în județul Vrancea.
 
În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău, notează Agerpres.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Conform informațiilor, cutremurul s-a resimțit și în nordul țării, la Botoșani. Seismul a fost resimțit și în Iași, Craiova, Suceava, Constanța, Brașov ori Severin.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri