CUTREMUR resimţit la Bucureşti

CUTREMUR resimţit la Bucureşti

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă, la ora 12.25, în Marea Egee, la o adâncime de doi kilometri, seismul fiind simţit şi la Bucureşti şi în judeţe din sudul României, a declarat pentru MEDIAFAX directorul INFP, Constantin Ionescu.

CUTREMUR resimţit la Bucureşti (Imagine: USGS)

Potrivit directorului Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul de 6,5 grade pe scara Richter produs în Marea Egee a fost unul de suprafaţă, produs pe falia nord-anatoliană.

Ionescu a mai spus că seismul s-a simţit în Bucureşti şi, probabil, în Giurgiu, Olteniţa, Constanţa, Mangalia şi Craiova.

Directorul INFP a precizat că este pentru prima dată când un cutremur produs în Marea Egee este simţit în România.

Constantin Ionescu a mai spus că acest cutremur, fiind unul de suprafaţă, produce efecte pe o arie foarte mică, în zona epicentrală, faţă de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare.

El a precizat că în zona Vrancea nu s-a produs, sâmbătă, niciun cutremur.

Conform USGS, seismul a avut o magnitudine de 6,4 grade şi s-a produs la o adâncime de 10 km, în Marea Egee.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din România a avut 5 grade şi s-a înregistrat la 29 martie, în zona seismică Vrancea.

La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!