CUTREMUR/4 MILIARDE din cele 20 atrase de România au fost FURATE! 8 din cele 28 REPARTIZATE sunt PIERDUTE!

CUTREMUR/4 MILIARDE din cele 20 atrase de România au fost FURATE! 8 din cele 28 REPARTIZATE sunt PIERDUTE!

Risc Seismic

Acesta este bilanțul tragic al primului examen dat de România ca țară membră UE! 8 din cele 28 de miliarde cuvenite țării noastre pentru perioada 2007-2013 sunt pierdute. Chiar și în condițiile în care, cu mari demersuri diplomatice, perioada de decontare a fost prelungită cu doi ani, de la 31 decembrie 2013 până la 31 decembrie 2015! Doar două programe au reușit să cheltuiască integral banii, Agricultura și Programul Operațional Regional.

Cu mențiunea că din cauza imbecilității unor miniștri gen Berceanu, POR a primit foarte puțini bani în raport cu Transporturile, de pildă, unde se vor pierde, în final, cele mai multe miliarde! De pildă, în 2007-2008 s-au pierdut aproape toți banii pentru subvențiile pe suprafață pentru că înființarea APIA a fost întârziată cu mai bine de un an! De vină sunt toate guvernele care s-au succedat la conducerea țării în această perioadă, însă cel mai nociv a fost cel condus de Tăriceanu, care a blocat efectiv tot. Așa se face că primele programe au fost depuse pe la sfârșitul lui 2008 iar primii bani au intrat în țară pe la începutul lui 2009!!! 

Furt generalizat

Așa cum relevă anchetele DNA și controalele Curții de Conturi, cel puțin 4 miliarde din cele 20 atrase cu chiu cu vai au fost furate. Și cifrele mai pot urca binișor în lumina ultimelor anchete! Pentru că nu s-a intrat încă pe două axe unde și-au făcut de cap Ghiță și Voiculescu. Pe IT și recalificare. Iar cele 4 miliarde au fost furate, practic, din 10. Pentru că 10 s-au consumat la Agricultură.

Care este șmecheria cu banii din fonduri europene

Știați că, pe bani europeni, contractele din construcții, de orice natură, aduc profituri de 250 la sută față de contractele făcute din fonduri interne, publice? O lucrare care pe bani publici se face acum cu, să zicem, 10.000 de euro, cu profitul, taxele și șpăgile incluse, pe bani europeni se face cu 25.000 de euro! Rămân, deci 15.000 de euro în plus, curați, pentru paraîndărăt! Realizează cineva cu ce Jackpot uriaș s-au trezit băieții ăștia în brațe? Și de ce au fost luptele atât de înverșunate pentru atribuirea acestor contracte, cu atâtea contestații și întârzieri?

Pe IT și recalificare sumele rămase în buzunare sunt și mai mari, uriașe!!! Aici, spun surse din branșă, furtul se duce spre 90 la sută din sumele facturate și încasate!!! Cu amendamentul că în ultimii 2 ani, pe recalificare s-au mai mărit cheltuielile după arestările de la vârful ANOFM. În primii doi ani de derulare a programelor aproape că toate proiectele s-au ''implementat'' din pix...

Stați să vedeți când s-o intra în ADR-uri!

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit