CUTREMUR/Cică, dacă STRĂNUTĂ Adameștii la DNA, RĂCEȘTE tot Grupul Monaco!

CUTREMUR/Cică, dacă STRĂNUTĂ Adameștii la DNA, RĂCEȘTE tot Grupul Monaco!

Risc Seismic

In asteptarea sentintei care va fi data peste nicio luna de zile, in dosarul in care este acuzat de mituirea a doi judecatori, loviturile se tin lant pentru Dan Grigore Adamescu, cel care ajunsese cel mai bogat roman. Astfel ca, dupa ce procurorii anticoruptie au depasit un adevarat prag istoric, punand un sechestru urias in valoare de nu mai putin de 857 milioane lei pe bunurile miliardarului, iata ca oamenii Laurei Codruta Kovesi au cerut si arestarea lui Bogdan Alexander Adamescu. 

Si chiar daca este vorba, momentan, despre o cerere in lipsa, vestea i-a socat nu doar pe membrii familiei Adamescu, dar si pe influentii membri ai exclusivistului „grup de la Monaco”. Pentru ca, desi ambii cetateni germani, atat Dan Grigore Adamescu, cat si fiul sau natural, Bogdan Alexander Adamescu, au resedintele declarate tocmai in Monaco. Si deloc intamplator, ei fiind considerati unii dintre cei mai vechi membri ai acestei grupari. Dar care au devenit acum, in urma ofensivei procurorilor DNA, si principalele puncte vulnerabile ale celor care se tem acum mai ales ca junele Alexander ar putea fi „noul gordian” prin care procurorii ar putea taia definitiv legenda invincibilitatii in fata legii a controversatului „grup de la Monaco”.

Scosi de sub „umbrela” SIE 

Dan Grigore Adamescu este judecat pentru faptul ca i-ar fi mituit pe judecatorii bucuresteni Ion Stanciu si Elena Roventa cu suma de 15.000 euro si 23.000 lei, in vederea obtinerii unor sentinte favorabile in anumite procese de insolventa. Si cu toate ca se stia ca in „sarabanda insolventelor” prin care familia Dan Grigore Adamescu scapa intotdeauna basma curata in fata creditorilor si a statului roman era prins si fiul acestuia, iata ca de-abia acum procurorii anticoruptie au reusit sa stranga „munitia” probatorie necesara prin care sa ceara arestarea in lipsa a lui Bogdan Alexander Adamescu. Care, de altfel, este si cel care se implica tot mai activ in administrarea afacerilor familiei Adamescu, in timp ce Rani Pandele, fiul vitreg al miliardarului, se multumea doar sa-si etaleze bolizii pe la tot felul cluburi de fite. Interesant este insa si faptul ca atat seniorul Adamescu, cat si juniorul Alexander sunt cetateni germani, ceea ce nu a facut decat sa intareasca informatia ca, o buna perioada de vreme, acestia si-ar fi construit imperiul financiar sub protectia unor influenti membri ai „vechii garzi” din Serviciul de Informatii Externe al Romaniei. 

Asa ca ramane de vazut cat de repede vor reusi acum procurorii DNA sa-l scoata pe Bogdan Alexander de sub „umbrela” SIE si sa-l aduca la audierile care deja ii ingrijoreaza din cale afara pe cei din „grupul de la Monaco”.

Luat pe toate partile

Iar teama partenerilor de afaceri subterane ai lui Dan Grigore Adamescu este tocmai „vulnerabilitatea” fiului sau, Bogdan Alexander. Si daca tanarul cetatean german, care are resedinta declarata in 18, quai Jean-Charles Rey, 98.000, Monaco, va fi luat pe toate partile, la ancheta, eventuala „pocainta” a acestuia ar putea deschide multe alte fronturi de lucru pentru procurorii anticoruptie. Care, constienti la randul lor de insemnatatea audierii lui Alexander Adamescu, vor face desigur toate eforturile legale pentru „reintregirea” familiei Adamescu in fata Justitiei din Romania, desi acestia au incercat sa se puna la adapostul cetateniei germane.          Cătălin TACHE/National

GRUPAREA MONACO. Lista completă

Dragoș Dobrescu: 130-150 de milioane de euro. Imobiliare. Casă de vacanță în Monaco. Pasiune: vânătoarea. Personaj extrem de retras. Unul din liderii “Grupării Monaco” și suspectul principal în cazul dispariției lui Codruț Marta.

Radu Dimofte: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, construcții. Reședință: Monaco, 7 Av. Princesse Grace, Houston Palace, Monte Carlo 98.000. Pasiune: vânătoarea.

Gabriel “Puiu” Popoviciu: 53 de ani. 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, hoteluri, restaurante. Băneasa Investment. Reședință: Monaco, Houston Palace. Vecin cu Radu Dimofte. Prieten cu Adriean Videanu. Naș de cununie al lui Ionuț Costea, cumnat al lui Mircea Geoană).

Gheorghe “Bebe” Ionescu: 54 de ani. Avere : nu a fost evaluată. Fost director general FPS, fost director în compania Sidex International Ltd, asociat- prin intermediul soției cu Adriean Videanu, numit în consilii de administrație la Petrom, Eximbank, BCR de către ministerul Economiei. Casă în Monaco.

Radu Budeanu: 22 milioane de euro. Patron CanCan Media. Tabloide. Un cunoscător al Principatului Monaco.

Adriean Videanu: 50 de ani. Om de afaceri, fost ministru de stat pentru coordonarea activităților în domeniul economic, fost Primar al Bucureștiului, fost ministru al Economiei, lider PDL. Apropiat de Gheorghe “Bebe” Ionescu și Gabriel “Puiu” Popoviciu. Cu primul, partener de table și de împrumuturi. Un vizitator des al Principatului Monaco.

Raul Doicescu: 63 de ani. 22 -30 de milioane de euro. Bog’Art. Construcții. Un vizitator des al Principatului Monaco. Prieten cu Adriean Videanu și Gheorghe “Bebe” Ionescu.

Rareș Mănescu: 43 de ani. Vicepreședinte PNL. Apropiat al lui Dragoș Dobrescu. Dese întâlniri la Monaco.

Sorin Blejnar: Avere neevaluată. De profesie, bugetar. Fost șef al ANAF. Un fin cunoscător al Principatului Monaco. Subaltern și mână dreaptă: Codruț Marta. Prieteni și parteneri: foarte mulți din Gruparea Monaco.

Codruț Marta. Declarație de avere: peste 1 milion de euro. Afacerist, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Prieten cu Dragoș Dobrescu, Radu Dimofte, Elan Schwartzenberg, Ion Țiriac și alți membri ai Grupării Monaco. Apartament în Monaco. Pasiune: vânătoarea, doamnele și băutura. DISPĂRUT. DAT ÎN URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ.

Frații Bogdan și Constantin Buzăianu. Bogdan Buzăianu: 90-100 de milioane de euro. Trader. Cel mai deștept băiat din energie. Fondator al Energy Holding. Bănuit a fi și în spatele Alpiq RomEnergie și Alpiq RomIndustries. Casă de vacanță: în Monaco și Elveția. De ziua lui, a chemat U2 să-i cânte, în Monte Carlo, pentru 650.000 de euro.

Elan Schwartzenberg :45 de ani. 50 de milioane de euro. Domenii: media, imobiliare, publicitate, firme off-shore. Patron Realitatea TV. Prieten cu Codruț Marta, Sorin Blejnar și mai mulți membri ai Grupării Monaco.

Ion Țiriac: 1 miliard de euro. Domenii: auto, imobiliare, banking, asigurări. Casă de vacanță: Monaco. Pasiune: vânătoarea. Partener de vânătoare cu Elan Schwartzenberg, Codruț Marta, primarul Monte Carlo, Georges Marsan.

Dan Petrescu: 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Țiriac: Unicredit Țiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu și cu alți moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el.

Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro: 50 de ani, țigan. 40 de milioane euro. 15 firme. Dragonul Roșu, Complexul Europa, Grand Hotel du Boulevard,, Niro Impex 93, Niro 95 Impex, Micro Prod, Central Residencial Park, Servinvest 95, Niro Comercial, Isoconstruct, Yins International Trading Group, Overland Guard, Flora International, Cafeneaua Veche, Zona Balcanilor. Prieten cu Dan Andronic și Dorin Cocoș. Casă de vacanță: Avenue de la Madone, Monaco.

Cristian Burci: 47 de ani. 300 de milioane de euro. Controlează grupul International Railway Systems, Astra Vagoane Arad, Meva Turnu Severin, Romvag Caracal, Servtrans, Cupon Pro. Rezident Monaco.

Carmen Adamescu: Soția lui Dan Grigore Adamescu. Avere familia Adamescu: 1 miliard de euro.

Dan Grigore Adamescu, 67 de ani, om de afaceri, deține: Asta Asigurări, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding ( trustul care deține România Liberă), acțiuni la Baumeister, Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex Internațional, Pullman, Mega Vision. Apartament Av. Princesse Grace, Columbia Palace, Monaco.

Cătălin Voloşeniuc: Fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloșeniuc. Un tradițional client al Principatului Monaco, în compania lui Cristian Burci și Dan Fisher.

Bobby Păunescu: 220 de milioane de euro. Regizor și scenarist. Hoteluri, media, proiecte rezidențiale. Un client al Principatului Monaco. Surprins de paparazzi la întâlniri cu Elan Schwartzenberg și Codruț Marta.
 

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante