CUTREMUR/Cioloș, lovitură năucitoare pentru CLIENTELA politică! ANUNȚUL Corpului de Control!

CUTREMUR/Cioloș, lovitură năucitoare pentru CLIENTELA politică! ANUNȚUL Corpului de Control!

Companiile de stat trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu ele, arata Corpul de control al premierului, intr-o postare pe Facebook. In cazul in care o companie de stat nu face altceva decat sa administreze fonduri de la buget, atunci aceasta "va trebui sa fie desfiintata sau sau fie transformata in institutie publica".

„Companiile de stat - inca numeroase si aflate in pozitii cheie ale economiei nationale, inclusiv in situatie de monopol - trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu companiile de stat.
In situatia in care o companie de stat nu face decat sa administreze fonduri de la bugetul de stat, in loc sa aduca fonduri la buget, aceasta va trebui sa fie desfiintata sau fie transformata in institutie publica.
Acestea sunt obiectivele pe care le va urmari Corpul de Control al Primului ministru in actiunile de verificare a companiilor de stat, asa cum sunt controalele de la CNI si CNADR, aflate in curs.”

Aceeasi institutie anunta actiuni noi de control ”in puncte nevralgice ale administratiei publice centrale si ale companiilor detinute de stat”.

Mare parte dintre membrii consiliilor de administratie ale companiilor de stat sunt numiti pe criterii politice, ca rasplata pentru serviciile aduse partidului aflat la putere. Indemnizatiile acestora sunt consistente. Potrivit unei ordonante date de Guvernul Ponta in 2013,  pentru fiecare participare la sedinte membrii CA pot incasa pana la 25% din salariul directorului general. Asta inseamna si cateva mii de euro pe luna.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu