CUTREMUR/Cioloș, RĂZBOI TOTAL cu MAFIA IT! Controale FĂRĂ PRECEDENT la TOATE instituțiile statului!

CUTREMUR/Cioloș, RĂZBOI TOTAL cu MAFIA IT! Controale FĂRĂ PRECEDENT la TOATE instituțiile statului!

Risc Seismic

Premierul Dacian Cioloș a declanșat o operațiune fără precedent în România! Toate instituțiile statului vor fi controlate, inclusiv Guvernul, pentru achizițiile IT din ultimii 3 ani! Corpul de Control al premierului a început controale în toate instituțiile publice. Sunt vizate toate programele informatice cumpărate în ultimii trei ani. Dar și modul cum sunt folosite și, mai ales, dacă sunt folosite!

Controlul are loc în condițiile în care, în urmă cu mai puțin de o lună, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, sesiza DNA în legătură cu achiziția de softuri pentru gestionarea fondurilor europene.

În urma acestei sesizări, și Corpul de control al premierului s-a autosesizat și a demarat un control nu doar pentru acea categorie de softuri, ci la toate softurile achiziționale din bani publici.

Este vorba despre achizițiile făcute în ultimii doi-trei ani. Sunt controlate prețurile la care au fost cumpărate aceste programe informatice, modul în care au fost achiziționate, dacă a existat trafic de influență, dacă au fost respectate procedurile de achiziție.

Vor fi verificate, de asemenea, caietele de sarcini pentru achiziții.

Vor fi verificate achizițiile de softuri din toate instituțiile publice din țară, inclusiv cele făcute la Guvern și la ministere.

Ministerul Fondurilor Europene a sesizat recent Direcția Națională Anticorupție (DNA) în legătură cu achiziția softului care gestionează fonduri de mediu, contract de 38 de milioane de euro, cerând procurorilor să verifice modul în care a fost achiziționat acest sistem și arătând că este implicată "o asociere de firme, printre care și firma One Expert a domnului Sebastian Ghiță". 

Înainte să sesizeze DNA, ministrul de resort, Cristian Ghinea, i-a transmis fostului premier Victor Ponta o scrisoare în care a acuzat, printre altele, că în administrație există sisteme IT proaste, iar funcționarii șoptesc: «Ghiță» și pe care o încheia spunând "A venit vremea să vorbim".


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!