CUTREMUR/DNA DETONEAZĂ Mega-DOSARUL Hexi Pharma!

CUTREMUR/DNA DETONEAZĂ Mega-DOSARUL Hexi Pharma!

Risc Seismic

 În timp ce ancheta Parchetului General se concentrează pe diluarea biocidelor produse de Hexi Pharma, DNA deja audiază martori și va începe o anchetă referitoare la corupția din spitale și la autoritățile care au favorizat compania lui Dan Condrea, spun surse citate de  Tolo.ro .

„În firmă s-a produs o ruptură între Dan Condrea și restul lumii. Patronul vine, intră în birou și ceilalți abia îl bagă în seamă”, descrie o sursă a Gazetei atmosfera din aceste zile din Hexi Pharma.

„Din prima zi, toți au aruncat vina pe Condrea și-l consideră responsabil”, spune omul.

Inclusiv directorul general Flori Dinu le-a spus colegilor că „habar n-aveam după ce formule se fac dezinfectanții, numai Condrea ținea legătura cu fabrica!”.

Oamenii vorbesc cu procurorii DNA

Dacă, până acum cîțiva ani, Flori Dinu contrasemna rețetele de Thor, Suprasept și celelalte substanțe diluate, ultimele rețete, diluate și ele, sunt semnate doar de directorul de producție Mihail Leva.

„Leva răspundea doar la comenzile lui Condrea”, spune Flori Dinu. Între ea și Condrea a apărut o suspiciune reciprocă.

Concediați, oamenii de la Hexi Pharma denunță procurorilor aranjamentele din firmă.

Pe acest teren, DNA a început de câteva zile propriile cercetări.

„Parchetul General va înainta pe pista diluării biocidelor, iar DNA va deschide un dosar pe corupția spitalelor și a autorităților sanitare care au favorizat Hexi Pharma contra banilor negri”, explică o sursă judiciar felul cum își vor împărți competențele și dosarele.

„Agenții Hexi Pharma, dar și directorul general erau oamenii care aranjau lucrurile cu managerii spitalelor și ai sistemului. Dar nu doar șefii luau bani. Când venea camionul cu produse de la Hexi până și portarul lua 200 de lei, cam asta era reputația firmei!” Sursă a Gazetei

„Vrem adevărul despre moartea copiilor noștri”

În paralel, crește numărul celor care solicită ca informările pe care SRI susține că le-a dat autorităților despre infecțiile nosocomiale și dezinfectanți să fie făcute publice.

Asociația Colectiv i-a cerut președintelui Iohannis să desecretizeze informările SRI.

„Vrem să aflăm adevărul despre moartea copiilor noștri”, spun părinții victimelor de la Colectiv.

Ei acuză corupția din sistemul medical, care a întreținut și a acoperit infecțiile intraspitalicești.

Cioloș ne asigură că le-a văzut el!

Cel care a încercat să ajute SRI a fost premierul Dacian Cioloș.

Folosindu-și prestigiul de om care dorește să scoată la iveală adevărul în chestiunea dezinfectanților, prim-ministrul a spus că „Am primit mai multe informaţii în aceste zile şi de la Serviciul Român de Informaţii”.

Apoi l-a invocat pe Eduard Hellvig, șeful SRI: „Apropo, domnul director mi-a arătat că în ultimii ani a trimis autorităţilor guvernamentale mai multe informări legate inclusiv de infecţiile nosocomiale”.

Dar Dacian Cioloș nu are nicio autoritate legală să controleze SRI! Și nu de la premier așteaptă publicul confirmarea că SRI și-a făcut treaba. 

Concentrația dezinfectanților nu a fost verificată niciodată în ultimii 10 ani.

Cîteva întrebări din spațiul public

Întrebarea care se pune în aceste zile este: de ce nu reacționează Comisia Parlamentară de control a SRI?!

Ea are posibilitatea legală de a vedea cum arată, piesă cu piesă, informările despre care serviciul secret pretinde că le-a dat, iar miniștrii, premierii și fostul președinte susțin că nu le-au primit.

Cât de clare și de concrete au fost aceste informări? Întrebarea e vehiculată intens pe rețelele sociale. Iar variantele sînt oferite tot de către oameni.

Cititorii spun că una e să strecori o informare vagă și formulată într-un limbaj de zi cu zi.

Și altceva e ca SRI să fi realizat importanța problemei infecțiilor, a trucării licitațiilor și a calității necorespunzătoare a dezinfectanților și să o fi semnalat cu tonul de alarmă meritat.

Un rezumat ar suna astfel:

Treaba SRI nu e să producă informări la vrac, în care problemele vitale să fie îngropate printre alte sute de foi neimportante.

Misiunea SRI, a ofițerilor și a analiștilor săi este tocmai aceea de a discerne și de a face un efort masiv pentru a semnala ce e de importanță maximă și are consecințe sistemice asupra vieții cetățenilor.

În cazul dezinfectanților și a infecțiilor nosocomiale, consecințele se pot întinde pe generații întregi susțin mai mulți medici.

Șeful auditului povestește cum se trucau licitațiile pentru Hexi chiar la Brașov!
Tot de la Brașov, iată fragmente din concluziile lui Silviu Măgureanu , cel care a făcut auditul Spitalului de Copii.

Faţă de ceea ce ştiţi din media, lucrurile care sper că vor rezolva „misterul” sunt următoarele: 

1. Hexi Pharma îşi crease un sistem de dealeri care vindeau cu 25-30% mai scump ca ei … închipuiţi-vă că sunteţi producător de ceva, ţi-ai găsit dealeri şi deşi oriunde în lume lucrul ăsta înseamnă că tu ca producător nu mai vinzi decât prin aceştia, Hexi Pharma vindea mult mai ieftin decât reprezentanţii săi.

2. Din 9-10 produse de la producători diferiţi analizaţi, singurele produse care aveau „dosarul complet”, avizate de Ministerul Sănătăţii erau cele de la Hexi Pharma … adică, ca un produs să nu aibă niciun fel de concurent introduci o cerinţă de eligibilitate suplimentară ( de ex. angajaţii să aibă părul roşu, şi-i pui pe toţi să se vopsească) şi astfel produsul tău va fi singurul eligibil.

3. Protocoalele medicale privind dezinfecţiile vin dinspre secţii spre serviciul de aprovizionare cu specificaţii clare ce substanţe trebuie să fie în componenţa acestora şi orice produs Hexi Pharma ai fi ales acestea aveau de la ac la tanc … adică, dacă eu aş fi un mare şef din Sănătate(minister, acreditare, casa de sanatate etc) pe de o parte aş face un protocol privind dezinfecţia care să conţină lista de substanţe (pe care aş putea să o aprovizionez), iar pe de altă parte o fabricuţă unde să combin aceste produse astfel ca produsul meu final să bată exact pe protocol”.

Mai departe, auditorul anunță că s-au îmbulzit la control, brusc, inclusiv cei de la Consiliul Local.

„Un mare grup din fruntea SĂNĂTĂŢII (poate fi Minister, Acreditare sau Casa de Sănătate) a creat o schemă care să le aduca 20-30 milioane euro anual, pe toată perioada vieţii” Silviu Măgureanu, auditorul Spitalului de Copii din Brașov

„Rolul acestor controale, deşi lucrurile sunt clare, este să prelungească concluziile penale (nu din vina DNA) astfel încât scandalul să se „dilueze”(probabil de vreo 2500 de ori) … astfel încât să se poată muşamaliza. Hexi Pharma şi-a anunţat insolvenţa … ei vor să securizeze documentele, nu circuitul banilor … atenţie la aspectul ăsta DNA!!!”

„Pur şi simplu nu-mi vine să cred ce trăiesc!!!”.

Tăcerea asurzitoare de la Sinaia

La 40 de kilometri distanță de aceste mesaje, la Sinaia are loc Congresul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Sînt prezenți directorii spitalelor, șefii de ATI, importante personalități medicale, invitați din străinătate.

Sîmbătă, 14 mai, a fost o zi dedicată modului în care sistemul medical a tratat victimele după catastrofa din clubul „Colectiv”.

Nu s-a rostit nici un cuvînt despre dezinfectanții diluați.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…