CUTREMUR/DNA face MĂCEL în MAFIA Ghiță! Zeci de CONTRACTE CERUTE INSTITUȚIILOR STATULUI!

Procurorii DNA Ploieşti au cerut de la mai mult de zece instituţii publice documente privind achiziţia de servicii IT, firmele care au câştigat respectivele contracte fiind controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

Potrivit acestora, procurorii anticorupţie de la Ploieşti fac verificări cu privire la proceduri de achiziţie a unor servicii IT, contractele vizate fiind finanţate din fonduri europene. 

În acest context, anchetatorii au cerut documente de la mai mult de zece instituţii publice, contractele verificate fiind câştigate de firme controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au precizat sursele citate.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, luni, că procurorii DNA Ploieşti au solicitat documente legate de modul în care a fost atribuit un contract privind achiziţia de infrastructură hardware şi software. 

MAE a arătat că documentele fac referire la contractul privind "Achiziţia infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC)", care are o valoare de peste 25 de milioane de ei fără TVA.

Contractul în cauză a fost atribuit în cursul anului trecut asocierii formate din firmele Siveco România SA şi Expert One Research SRL, la aceasta din urmă figurând ca acţionari persoane apropiate lui Sebastian Ghiţă, au menţionat, la acel moment, surse judiciare.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

4 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

5 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate