CUTREMUR/DNA face MĂCEL în MAFIA Ghiță! Zeci de CONTRACTE CERUTE INSTITUȚIILOR STATULUI!

CUTREMUR/DNA face MĂCEL în MAFIA Ghiță! Zeci de CONTRACTE CERUTE INSTITUȚIILOR STATULUI!

Risc Seismic

Procurorii DNA Ploieşti au cerut de la mai mult de zece instituţii publice documente privind achiziţia de servicii IT, firmele care au câştigat respectivele contracte fiind controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

Potrivit acestora, procurorii anticorupţie de la Ploieşti fac verificări cu privire la proceduri de achiziţie a unor servicii IT, contractele vizate fiind finanţate din fonduri europene. 

În acest context, anchetatorii au cerut documente de la mai mult de zece instituţii publice, contractele verificate fiind câştigate de firme controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au precizat sursele citate.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, luni, că procurorii DNA Ploieşti au solicitat documente legate de modul în care a fost atribuit un contract privind achiziţia de infrastructură hardware şi software. 

MAE a arătat că documentele fac referire la contractul privind "Achiziţia infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC)", care are o valoare de peste 25 de milioane de ei fără TVA.

Contractul în cauză a fost atribuit în cursul anului trecut asocierii formate din firmele Siveco România SA şi Expert One Research SRL, la aceasta din urmă figurând ca acţionari persoane apropiate lui Sebastian Ghiţă, au menţionat, la acel moment, surse judiciare.


Risc Seismic


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut