CUTREMUR/DNA face MĂCEL în MAFIA Ghiță! Zeci de CONTRACTE CERUTE INSTITUȚIILOR STATULUI!

CUTREMUR/DNA face MĂCEL în MAFIA Ghiță! Zeci de CONTRACTE CERUTE INSTITUȚIILOR STATULUI!

Procurorii DNA Ploieşti au cerut de la mai mult de zece instituţii publice documente privind achiziţia de servicii IT, firmele care au câştigat respectivele contracte fiind controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. 

Potrivit acestora, procurorii anticorupţie de la Ploieşti fac verificări cu privire la proceduri de achiziţie a unor servicii IT, contractele vizate fiind finanţate din fonduri europene. 

În acest context, anchetatorii au cerut documente de la mai mult de zece instituţii publice, contractele verificate fiind câştigate de firme controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia, au precizat sursele citate.

De altfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, luni, că procurorii DNA Ploieşti au solicitat documente legate de modul în care a fost atribuit un contract privind achiziţia de infrastructură hardware şi software. 

MAE a arătat că documentele fac referire la contractul privind "Achiziţia infrastructurii hardware şi software de bază, a serviciilor de dezvoltare şi implementare a Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni (SIMISC)", care are o valoare de peste 25 de milioane de ei fără TVA.

Contractul în cauză a fost atribuit în cursul anului trecut asocierii formate din firmele Siveco România SA şi Expert One Research SRL, la aceasta din urmă figurând ca acţionari persoane apropiate lui Sebastian Ghiţă, au menţionat, la acel moment, surse judiciare.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?